15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Uciderea lui bin Laden nu opreşte un fenomen

Ponta: Uciderea lui bin Laden nu opreşte un fenomen

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat astăzi, la RFI, că uciderea lui bin Laden este „un semnal bun pentru lumea occidentală”, însă a atras atenţia că „nu prin uciderea unei persoane se opreşte un fenomen”, potrivit Mediafax.

„Mie îmi place ca cei care… criminali, ucigaşi, ce sunt ei, cei care încalcă legea să fie judecaţi. Dar, oricum, cred că este un semnal bun pentru lumea occidentală. Sper ca reacţiile în lumea islamică să nu fie atât de rele cum ni le putem imagina în acest moment”, a afirmat Ponta.

„Mi-e teamă că toată evoluţia din Africa de Nord, din Orientul Apropiat va crea şi mai multă instabilitate şi cu atât mai mult mi-aş dori ca România să-şi găsească poziţia diplomatică, poziţia politică pe plan internaţional, care să-i permită până la urmă să-şi apere propriile interese”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele PSD mai afirmă că terorismul va exista şi fără Osama bin Laden: „Nu cred că prin uciderea unei persoane – sigur că era vorba de un simbol al răului, un simbol negativ -, dar fenomenul există încă şi va continua. E una din marile provocări ale viitorului”.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat că liderul reţelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, a fost ucis.

Ben Laden a fost ucis într-un schimb de focuri, iar forţele americane au preluat trupul neînsufleţit, a adăugat Obama, precizând că atacul a vizat o clădire din Abbottabad, Pakistan.

Cele mai citite

Școlile din 22 de localități vor fi închise luni, dacă situația o impune

Ministrul Educației a transmis că activitatea didactică va fi suspendată acolo unde situația o cere Ministrul Ligia Deca a transmis într-o postare pe o rețea...

România va fi „măturată” de ciclonul Ashely, spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat duminică dimineață că România va fi afectată semnificativ de ciclonul Ashley în următoarele ore, subliniind că pericolul principal...

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă