22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportPonta spune că a "vorbit în scris" cu Papici de două ori,...

Ponta spune că a „vorbit în scris” cu Papici de două ori, ca să fie audiat în dosarul referendumului

Premierul Victor Ponta a declarat că a „vorbit în scris” de două ori cu procurorul DNA, Lucian Papici, solicitându-i să fie audiat, în calitate de premier şi şef al USL, ca martor în dosarul fraudelor la referendum, însă Papici i-a transmis tot de două ori că nu îl interesează probele, transmite Mediafax.

„În calitatea mea de prim-ministru şi de şef al USL, în perioada în care domnul Morar şi domnul Papici spun că s-a fraudat referendumul, deci nu în calitatea mea de jurnalist sau de editorialist, ci de prim-ministru şi de şef al USL, am cerut de două ori: «domnule Papici, nu vreţi să mă audiaţi şi pe mine, poate sunt şi eu infractor, poate am furat ceva voturi, nu vreţi să vă spun eu? Nu, nu vreau». De două ori mi-a zis că pe el nu-l interesează probele”, a afirmat premierul Ponta.

Întrebat când a vorbit cu procurorul Papici, Ponta a precizat că „a vorbit în scris”.

Citeşte şi Ponta: Eu nu denunţ pactul cu Băsescu; el este cel care a intervenit brutal în justiţie

„Cu procurorul nu vorbesc niciodată, în scris am vorbit. În scris, am răspunsul domniei sale, că nu vrea să ne audieze pe cei care ştiu despre referendum”, a precizat premierul.

El a arătat că a făcut aceste solicitări în calitate de prim-ministru şi şef al USL, participant activ la organizarea referendumului.

Potrivit lui Ponta, Papici a refuzat şi audierea liderului PNL, Crin Antonescu, co-preşedinte al USL.

Ponta a adăugat în acest context că acuzaţia din dosarul fraudei la referendum, în care a fost anchetat vicepremierul Liviu Dragnea, este „o prostie” de vreme ce Dragnea nu a candidat la nicio funcţie în cadrul acestui scrutin pentru a putea fi acuzat că a beneficiat de rezultatul votului.

Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Citeşte şi Băsescu despre înlăturarea procurorului Papici: Niţu, Ponta şi Cazanciuc au compromis România

Potrivit surselor citate, delegarea pe funcţie a lui Papici a fost reînnoită de procurorul general, Tiberiu Niţu, în urmă cu şapte zile.

Miercuri, la ora 17.09, Niţu a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată începând cu care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni.

Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Succesoarea acestuia, Iuliana Bendeac este procurorul care, alături de procurorul şef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă