25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportPonta: Pivniceru şi Dorneanu au pregătirea profesională şi statura morală pentru a...

Ponta: Pivniceru şi Dorneanu au pregătirea profesională şi statura morală pentru a face parte din CCR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la începutul şedinţei BPN al PSD, că Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu sunt doi profesionişti care au pregătirea profesională şi statura morală pentru a activa ca judecători la Curtea Constituţională, informează Mediafax.

„Azi trebuie să discutăm acordarea sprijinului parlamentarilor noştri pentru propunerile privind judecătorii la Curtea Constituţională. Doamna Pivniceru şi domnul Dorneanu cred că sunt doi profesionişti care chiar au pregătirea necesară şi statura morală pentru a face parte din ceea ce reprezintă această instituţie fundamentală a statului, Curtea Constituţională”, a spus Ponta.

Citeşte şi Mona Pivniceru îşi primeşte răsplata pentru subordonarea Justiţiei: va fi propusă judecător la Curtea Constituţională

Înainte de şedinţa BPN al PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că, luni, în şedinţa conducerii Camerei se va discuta despre propunerile făcute de grupurile parlamentare pentru judecătorii la CCR.

„Azi le discutăm, discutăm propunerile pentru CC, iar a doua temă e legată de modificarea la Statutul deputaţilor şi senatorilor, până miercuri trebuie să terminăm”, a spus Zgonea.

Citeşte şi Pivniceru confirmă că ar putea ajunge la Curtea Constituţională cu susţinerea PNL

Mona Pivniceru a confirmat, săptămâna trecută, că ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justiţiei în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională (CCR), cu susţinerea PNL, însă a evitat să dea un răspuns ferm privind alegerea pe care o va face în acest context.

„În ceea ce mă priveşte, este adevărat”, a spus Pivniceru, la Antena 3, după ce a fost întrebată despre susţinerea sa pentru CCR de către PNL.

Citeşte şi Procurorii au interceptări cu Mona Pivniceru din care ar rezulta planul de subordonare a justiţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat anterior că ministrul Mona Pivniceru este susţinută la Ministerul Justiţiei până i se va încheia mandatul, însă poate fi „o formulă’ şi pentru Curtea Constituţională, fiind luată în considerare experienţa de magistrat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită în CCR, pentru că premierul şi-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA.

Citeşte şi Jocurile de culise ale USL pentru câştigarea judecătorilor CCR

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă