0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportPonta: Năstase, hăituit de sistemul lui Băsescu

Ponta: Năstase, hăituit de sistemul lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este o mare nedreptate ca Adrian Năstase să fie hăituit o viaţă întreagă de “sistemul lui Traian Băsescu”, conform Mediafax.

“Am şi vorbit cu domnia sa. Cred sincer că pentru toate lucrurile importante şi bune pe care domnia sa le-a făcut pentru România, ideea de a fi hăituit o viaţă întreagă de sistemul domnului Băsescu este o mare nedreptate”, a spus Ponta, întrebat ce mesaj are pentru Năstase.

Citeşte şi: Năstase ar putea afla luni sentinţa definitivă în dosarul Zambaccian

Liderii PSD care s-au reunit, luni, la prima şedinţă a BPN al PSD din 2014, i-au transmis mesaje de susţinre fostului preşedinte al partidului Adrian Năstase, arătând că îi ţin pumnii, că sunt alături de el şi că se roagă la Dumnezeu să îi fie bine şi să-l ajute.

“Mă rog la Dumnezeu să-i fie bine. Îi ţin pumnii”, a precizat preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

“Să-l ajute Dumnezeu!”, i-a transmis, la rândul său, deputatul Viorel Hrebenciuc.

Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb i-a transmis lui Năstase că este alături de el.

“Doresc din tot sufletul să se facă dreptate şi suntem alături de el. Cred că are mari emoţii”, a spus Rovana Plumb.

Citeşte şi: Ce a scris Năstase pe blog înainte de aflarea sentinţei definitive în dosarul Zambaccian

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita i-a urat succes lui Năstase.

“Îi doresc mult succes şi Dumenzeu să-l ajute în continuare să facă faţă la toate aceste încercări”, a spus Nichita.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a precizat că social-democraţii sunt alături de Năstase.

“Suntem alături de Adrian Năstase. Am fost în tot acest timp alături de domnia sa. Îi ţinem pumnii. Sunt momente foarte dificile, nu sunt foarte multe de comentat”, a spus Ivan.

Sentinţa definitivă în dosarul Zambaccian, în care Adrian Năstase este acuzat de fapte de corupţie, ar putea fi dată luni de judecătorii ICCJ, după ce, în primă instanţă, fostul premier a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Citeşte şi: Document PSD: Băsescu, “dictator paranoic”

Adrian Năstase este acuzat în acest caz că că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...

USR: O nouă ordonanţă de urgenţă prin care premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti

Liderul USR Cătălin Drulă anunţă că joi a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care ”premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă...
Ultima oră
Pe aceeași temă