10.4 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSportPonta îl atacă pe judecătorul Cristi Dănileţ. Ce acuzaţii lansează premierul

Ponta îl atacă pe judecătorul Cristi Dănileţ. Ce acuzaţii lansează premierul

Premierul Victor Ponta a declarat că Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar trebui să facă regulile în aşa fel încât să se aplice pentru toată lumea, referitor la faptul că Inspecţia Judiciară cercetează dacă prin afirmaţiile sale a încălcat independenţa Justiţiei. 

Citeşte şi: Ponta, atac la un judecător CSM. Pe cine acuză că face parte din „Sistem”

Liderul PSD a argumentat că pentru câţiva „deştepţi” regulile nu se aplică, în timp ce „muritorii de rând”, sunt acţionaţi. 

„Numai Danileţ are voie să comenteze cazuri aflate pe rol. Nu, domnule, că am o mare problemă, ca orice cetăţean din această ţară: sunt câţiva deştepţi care au voie orice, gen Danileţ, că el e în gaşcă, acolo, cu sistemul, şi toţi ceilalţi suntem proşti, nu avem voie să comentăm. Cum adică ? Ori e o regulă pentru toată lumea, ori, dacă nu, nu o mai respectă nimeni. Eu am sprijinit întotdeauna CSM, dar cred că în acest moment e vorba de credibilitatea lor şi respectul pe care îl inspiră societăţii. Dacă unul din CSM încalcă regula, cum mă sancţionează ei pe mine, pe Băsescu sau pe oricine altcineva ? Domnule, regula e aceeaşi ? Eu aştept de la CSM – pe care îl respect şi îi cunosc pe toţi membrii CSM – să aplice regula pentru toţi, nu pot să o aplice numai pentru noi, muritorii de rând, şi pentru ei, zeii din CSM, să nu o aplice. E o probemă foarte serioasă şi am toată încrederea că CSM va înţelege că nu poţi să faci reguli pentru ceilalţi care nu ţi se aplică ţie”, a spus Ponta.

Inspecţia Judiciară a fost sesizată de CSM în cazul declaraţiilor premierului Victor Ponta cu privire la actul de justiţie. 

Citeşte şi: Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul declaraţiilor lui Ponta

Astfel, Inspecţia Judiciară va decide dacă prin afirmaţiile sale, în spaţiul public, liderul PSD a afectat independenţa justiţiei. 

„Ca urmare a afirmaţiilor domnului Victor Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în cadrul emisiunii ‘Ora de vârf’, difuzată de postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar”, arată CSM, într-un comunicat de presă, transmis marţi.

Cele mai citite

Un elev român, participant la programul Erasmus, a fost trimis urgent acasă, după ce a fost prins cu droguri

Un elev român, care se afla în Macedonia de Nord în calitate de participant la programul Erasmus, a fost trimis urgent în România. Programul...

Chiriţoiu: Avizăm HG de plafonare a preţurilor RCA

Consiliul Concurenţei avizează proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea preţurilor, singura recomandare fiind să existe o limitare şi la costul reparaţiilor, a declarat,...

Turul de elită al Europeanului Under-19: România „a mâncat bătaie” cu 4-0

Naționala României U-19 a fost învinsă cu scorul de 4-0 de către Norvegia, astăzi, pe Stade Jacques-Mazzuca din Saran (Franţa). A fost primul meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă