26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportPonta îi răspunde Elenei Udrea: E posibil să candidez la prezidenţiale, dar...

Ponta îi răspunde Elenei Udrea: E posibil să candidez la prezidenţiale, dar nu în 2014

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, în replică la afirmaţiile Elenei Udrea potrivit cărora USL se va rupe, iar la prezidenţiale vor candida Ponta din partea PSD şi Tăriceanu din partea PNL, că e posibil ca el să candideze la şefia statului, dar nu în 2014, potrivit Mediafax.

„E posibil, dar nu în 2014. Bănuiesc că doamna Udrea, deşi e o persoană cu o forţă de persuasiune extraordinară, nu va reuşi să mă convingă asupra unui lucru de care eu sunt foarte convins. Nu candidez în 2014, candidatul USL este Crin Antonescu”, a precizat Ponta.

El a arătat că cei din PDL trăiau şi înainte de alegeri cu „drogul” că USL se va rupe, el arătând că e dreptul democrat-liberalilor de a trăi în ce iluzie doresc.

Citeşte şi Ponta: Funcţia de preşedinte al CN al PSD, deţinută de Năstase, va fi păstrată vacantă

„Dacă îi ajută cu ceva pe cei din PDL – eu ştiu că şi înainte de alegeri au trăit cu acest drog, că se rupe USL – chiar unul dintre marii lor ideologi anunţa că nu ne apucă toamna, primăvara, că ne certăm după locale – dacă îi ajută, e dreptul lor să trăiască în ce iluzie vor. (…) Faptul că cei din PDL se ţin în viaţă pe această iluzie nu i-a ajutat foarte mult”, a spus Ponta.

El a adăugat că USL a fost votat de către electoratul care a apreciat înţelegerea dintre el şi Crin Antonescu privind asumarea de către el a funcţiei de premier şi de către Antonescu a celei de preşedinte şi a arătat că până în acest moment nu au existat motive ca această înţelegere să se schimbe.

Citeşte şi Ponta: Pivniceru şi Dorneanu au pregătirea profesională şi statura morală pentru a face parte din CCR

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de ProTV, că USL va avea 2 candidaţi la Preşedinţie, pe Victor Ponta pentru PSD şi pe Călin Popescu Tăriceanu pentru PNL, ea precizând şi că actualul preşedinte al PNL este într-o scădere de popularitate accelerată.

Realizatorul a afirmat că prezidenţiabilul susţinut de PDL se va confrunta cu Crin Antonescu, la care Elena Udrea a răspuns: „Sau cu Victor Ponta”.

„Cine cred eu că va candida din partea USL? Cred că vor avea doi candidaţi: unul va fi Victor Ponta, în opinia mea, şi va fi candidatul PSD, iar cei de la PNL, probabil că vor veni cu Tăriceanu”, a spus Udrea.

Întrebată de ce îl menţionează pe Tăriceanu printre prezidenţiabili, Udrea a răspuns: „Păi în opinia mea, dacă USL se rupe, şi se va rupe inevitabil, pentru că vin alegerile europarlamentare şi prezidenţiale şi vor candida separat, atunci nici domnul Antonescu nu mai rămâne în fruntea PNL, pentru că dânsul este într-o scădere de popularitate accelerată după evenimentele de astă vară şi după ce a reuşit să demonstreze incapacitatea de a fi un lider cu adevărat european şi un lider care să aibă idee despre ce înseamnă principiile democraţiei”.

Potrivit acesteia, când Antonescu îşi va pierde posibilitatea pe care o are acum de a împărţi funcţii la nivel guvernamental şi la nivelul administraţiei locale şi nu va mai fi la guvernare, propriul partid va veni cu un alt candidat la Preşedinţie, mai bun decât actualul preşedinte al Senatului.

„Acum am zis Tăriceanu. S-ar putea să fie altcineva, nu ştiu. În momentul de faţă nu se profilează un altul”, a spus Udrea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă