23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportPonta: Guvernul trebuie să îndrepte distrugerile şi hoţiile regimului Băsescu-PDL din sănătate

Ponta: Guvernul trebuie să îndrepte distrugerile şi hoţiile regimului Băsescu-PDL din sănătate

Guvernul trebuie să îndrepte toate „distrugerile şi hoţiile” regimului Băsescu-PDL din sistemul medical, un regim care i-a umilit şi gonit din ţară pe cei mai mulţi medici şi i-a transformat pe români în oameni care nu ştiu dacă pot să beneficieze de asistenţă medicală, a afirmat premierul Ponta, relatează Mediafax.

El a venit la Ministerul Sănătăţii, pentru a discuta cu ministrul de resort, Vasile Cepoi, despre proiectul legii Sănătăţii şi taxa clawback impusă producătorilor de medicamente.

Ajuns la sediul ministerului, Ponta a criticat din nou, într-o declaraţie de presă, măsurile fostei administraţii, arătând că actualul Guvern trebuie să îndrepte deciziile vechiului Executiv.

„Regimul Băsescu şi al PDL au distrus tot sistemul de sănătate în ultimii ani şi îmi amintesc că, în iarnă, românii au ieşit în stradă când Băsescu l-a umilit pe doctorul Arafat. Regimul i-a gonit din ţară pe mulţi medici şi i-a transformat pe români în oameni care nu ştiu dacă pot să beneficieze de asistenţă medicală”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că Guvernul va adopta proiectul noii legi a sănătăţii, act normativ care va fi aprobat şi de Parlament în septembrie sau cel târziu în octombrie, şi a afirmat că speră ca, după avizul Parlamentului, legea lesănătăţii să fie promulgată de „preşedintele Crin Antonescu”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă