34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportPonta: Funcţia de preşedinte al CN al PSD, deţinută de Năstase, va...

Ponta: Funcţia de preşedinte al CN al PSD, deţinută de Năstase, va fi păstrată vacantă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat, luni, dacă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional va fi păstrată pentru Adrian Năstase, el arătând că a susţinut, alături de alţi colegi din partid, întotdeauna acest lucru şi că nu vor fi făcute alegeri pentru această funcţie la Congres, informează Mediafax.

„La această reuniune a Consiliului Naţional – întotdeauna Congresul e precedat de Consiliul Naţional – nu se va alege nicio persoană pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional”, a spus Ponta.

Citeşte şi ZIUA ELIBERĂRII? Şedinţa în care se hotărăşte eliberarea lui Năstase a fost RELUATĂ. Instanţa a RESPINS actele cu modificări

El a arătat că revenirea lui Adrian Năstase în PSD se va face în conformitate cu prevederile Legii partidelor politice şi ale hotărârii judecătoreşti dată în cazul acestuia.

Ponta a spus că social-democraţii nu pot face derogări de la lege în cazul lui Năstase, dar pot lua decizii politice în ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

„Noi nu putem face derogări de la lege în partid. Ce putem adopta sunt decizii politice, iar decizia de a păstra vacantă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional e politică. Nimeni nu ne poate obliga să facem alegeri pentru ea”, a spus Ponta.

Citeşte şi Ponta: Îmi doresc ca Adrian Năstase să fie liber

Ponta a mai spus că va discuta personal cu Adrian Năstase despre revenirea acestuia în PSD şi despre ceea ce va dori să facă acesta în politică.

„Toate aceste lucruri eu personal vreau să le discut cu Adrian Năstase. Primul lucru – îmi doresc ca azi să fie liber, alături de familie, apoi discut cu domnia sa şi numai apoi vă spun ce decizie politică luăm. O decizie politică nu poate fi luată împotriva prevederilor legale sau ale prevederilor unei hotărâri judecătoreşti”, a spus Ponta.

El a arătat că, din punct de vedere politic, Adrian Năstase a fost întotdeauna considerat o personalitate importantă pentru PSD şi nimeni din PSD nu s-a dezis sau ruşinat cu Năstase.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă