Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, în faţa Parlamentului, că din motive „pragmatice” şi „de eficienţă” a decis ca actuala structură a Guvernului să fie păstrată, dar a anunţat că, după alegerile parlamentare, USL va propune o structură mai flexibilă, mai puţin birocratică, potrivit Mdiafax.
„Din motive de eficienţă şi motive pragmatice, am condiderat potrivit să păstrăm structura actuală a Guvernului, cu numărul de portofolii actual, adăugând, în acele domenii pe care le-am considerat esenţiale, miniştri delegaţi care să sprijine ministrul în funcţie pentru o mai bună realizare a sarcinilor Guvernului”, a menţionat social-democratul.
El a spus că, după alegerile parlamentare, va fi propusă o altă structură guvernamentală.
„Prezint, din acest punct de vedere, o structură cunoscută a portofoliilor, dar anunţ că după alegerile parlamentare intenţionez, împreună cu colegii din USL, să venim cu o structură mai flexibilă, mai puţin birocratică, o structură care să asigure dezvoltarea României în anii care urmează”, a subliniat Victor Ponta.
El a explicat, pe de altă parte, motivele pentru care a optat pentru funcţiile de miniştri delegat în viitorul Executiv.
„Am considerat extrem de util ca un ministru delegat pentru Administraţie să pună umărul la ceea ce reprezintă un obiectiv fundamental al Guvernului şi anume organizarea corectă a alegerilor care urmează”, a spus Ponta.
„Am considerat util ca un ministru delegat pentru Dialog Social să îndeplinească o funcţie a Guvernului care a fost mult prea mult timp uitată în perioda care a trecut şi am considerat că un ministru delegat pentru Mediul de Afaceri trebuie să dea un semnal pentru cei care produc în România, cei care angajează în România şi către cei la care statul se gândeşte totdeauna doar ca la nişte plătitori de taxe”, a adăugat Ponta.