21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportPonta, după decizia CC: Guvernul Boc să demisioneze, şi-a asumat o lege...

Ponta, după decizia CC: Guvernul Boc să demisioneze, şi-a asumat o lege neconstituţională

Liderul USL Victor Ponta a declarat, miercuri, comentând decizia CC în privinţa legii de comasare a alegerilor, că Guvernul Boc trebuie să demisioneze pentru că şi-a asumat o lege neconstituţională şi nedemocratică, relatează Mediafax.

Ponta a spus că decizia CC „este ultima lovitură pe care Guvernul Boc trebuie să o accepte”.
„Guvernul Boc trebuie să demisioneze astăzi, ţinând cont că şi-a angajat răspunderea pe o lege nedemocratică şi declarată neconstituţională. Este o înfrângere catastrofală pentru Guvernul Boc, care trebuie să plece astăzi”, a mai afirmat el.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC „o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie 2011.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă