27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportPonta, despre refuzul lui Daul, şeful PPE, de a-l întâlni: O grosolănie...

Ponta, despre refuzul lui Daul, şeful PPE, de a-l întâlni: O grosolănie pe care nimeni nu a mai întâlnit-o în Parlamentul European

Premierul Victor Ponta a comentat miercuri seara refuzul liderului PPE, Joseph Daul, de a avea o întâlnire cu el. „Faptul că un lider de grup politic pune condiţii unei ţări nu s-a mai întâmplat până acum”, a spus Ponta, citat de Realitatea.net.

„Eu am făcut o solicitare, în calitate de prim-ministru, nu în calitatea mea de social-democrat, pentru că reprezint România în mod legal, de a mă întâlni cu toţi liderii grupurilor politice principale, adică sociali-democraţi, liberali, de verzi şi de populari, inclusiv domnul Daul, chiar dacă declaraţiile domniei sale la adresa României au fost cel puţin exagerate. După ce domnul Daul mi-a confirmat întâlnirea, cum mi-au confirmat şi ceilalţi lideri de grupuri politice, la un moment dat a dat un comunicat de o agresivitate şi chiar o grosolănie pe care nimeni nu a mai întâlnit-o aici în Parlamentul European unde oamenii respectă nişte reguli pe care noi uneori la Bucureşti nu le respectăm: „Nu mă văd cu Ponta decât după ce respectă toate deciziile CCR”. Eu chiar respect şi sunt în favoarea noastră deciziile CCR. Faptul că un lider de grup politic pune condiţii unei ţări, nu s-a mai întâmplat până acum. Nu am reacţionat în niciun fel. Am considerat însă că genul acesta de reacţie explică de ce partidul domnului Daul a pierdut alegerile în Franţa şi de ce probabil şi PDL-ul le pierde în România. Genul acesta de agresivitate e sancţionat de oameni”, a spus Victor Ponta, la Realitatea TV.

„Premierul român mi-a cerut o întâlnire mâine. Refuz să-l primesc până nu îmi va fi clar faptul că guvernul său va pune în practică ceea ce Curtea Constituţională a decis recent, va retrage ordonanţele de urgenţă care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale şi va arăta că respectă pe deplin statul de drept”, a anunţat oficialul european.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă