21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu ar fi fost demis, dacă nu avea sprijin din Occident

Ponta: Băsescu ar fi fost demis, dacă nu avea sprijin din Occident

Preşedintele Traian Băsescu ar fi fost demis la referendumul din vară dacă nu ar fi beneficiat de „sprijin uriaş” din Occident, a declarat, luni, premierul Victor Ponta. Premierul a mai spus că preşedintele şi-a salvat o perioadă de mandat, potrivit Agerpres.

„Cred şi afirm cu tărie că domnul preşedinte Băsescu şi oamenii domniei sale – fie că este vorba de doamna Macovei, de alţii i-au dezinformat grav şi cu bună ştiinţă pe partenerii noştri europeni şi americani. Vă reamintesc că în plenul Parlamentului European dna Macovei vorbea de un milion şi jumătate de voturi fraudate. (…) Aveţi nenumărate declaraţii în care s-a vorbit despre faptul că această lovitură de stat parlamentară – ceea ce este evident că Parlamentul şi oamenii la referendum nu dau lovituri de stat – pentru ca domnul Antonescu şi cu mine să-i schimbăm pe domnul Morar şi pe doamna Kovesi. Şi astăzi aţi văzut ce tare i-am schimbat”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a spus că preşedintele şi-a salvat o perioadă de mandat, dar că susţinătorii săi „ar începe să înţeleagă că au fost folosiţi într-o bătălie internă”. „Cred că prin această campanie domnul preşedinte Băsescu şi-a salvat o perioadă din mandat, cred că ar fi fost demis corect, instituţional, legal dacă nu ar fi existat acest sprijin uriaş din Occident. În acelaşi timp, cred că pe termen mediu şi lung şi-a câştigat între ghilimele nişte adversari, pentru că acum oamenii încep că înţeleagă că au fost folosiţi într-o bătălie internă şi au fost folosiţi în mod incorect. Aşa încât să nu vă mire dacă în continuare veţi mai auzi asemenea semnale, sigur că în termeni diplomatici. Nimeni nu va spune îmi cer iertare, am greşit când am spus că a fost lovitură de stat, când am spus că se încalcă Justiţia, deşi nu avea nicio legătură cu Justiţia”, a declarat Ponta.

El a spus totodată că a perceput o schimbare în modul în care a fost primit la ultima sa vizită la Bruxelles de oficiali europeni.

Citeşte şi:

FRAUDĂ LA REFERENDUM. Peste 55.000 de persoane au votat de mai multe ori. Cel puţin 1.000 de CNP-uri invalide

REVISTA PRESEI: 1855 – numărul de SMS la care ar fi fost FRAUDAT REFERENDUMUL pentru DEMITEREA LUI BĂSESCU

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă