29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu a zis că demisionează dacă modificăm Constituţia; o să rămân...

Ponta: Băsescu a zis că demisionează dacă modificăm Constituţia; o să rămân un veşnic naiv

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară că „rămâne naiv” şi crede că preşedintele Traian Băsescu va demisiona dacă va fi modificată Constituţia, aşa cum a promis, potrivit Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, în mai multe rânduri, că este dispus să demisioneze şi să-şi scurteze mandatul, în schimbul revizuirii Constituţiei, în sensul respectării voinţei exprimate de români prin referendum şi anume Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.

„Nu exclud faptul că după modificarea Constituţiei poate că preşedintele se va ţine de cuvânt. Ştiţi că a zis că dacă modificăm Constituţia demisionează. Eu o să rămân un veşnic naiv, chiar dacă şi-a dat de zece ori cuvântul şi nu şi l-a ţinut niciodată”, a spus Ponta, la Realitatea Tv, întrebat dacă exclude posibilitatea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

La sfârşitul lunii august, premierul Victor Ponta anunţa că va propune o reformă constituţională „amplă” care are ca scop, în primul rând, delimitarea clară a puterilor preşedintelui faţă de Guvern. „Voi propune în cadrul Guvernului, după care, evident, Parlamentului şi poporului român, o amplă reformă constituţională care să asigure pe viitor că România (…) nu mai poate fi o ţară la bunul plac al unei singure persoane care îşi construieşte un regim represiv cu care poate lupta împotriva voinţei clar exprimate în mod democratic de către poporului român. Este foarte clar că în noul sistem constituţional trebuie să avem atribuţii mult mai clare ale preşedintelui, ale Guvernului, ale Parlamentului, trebuie să avem cu adevărat un sistem de control între puterile statului şi trebuie să găsim toate metodele constituţionale, democratice pentru ca pe viitor tragedia produsă poporului român de regimul Traian Băsescu să nu mai poată fi repetată”, afirma Ponta.

El explica că proiectul de revizuire a Constituţiei pe care îl are în vedere va avea şi prevederi care să ducă la depolitizarea Curţii Constituţionale.
Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, în mai multe rânduri, că este dispus să demisioneze şi să-şi scurteze mandatul, în schimbul revizuirii Constituţiei, în sensul respectării voinţei exprimate de români prin referendum şi anume Parlament unicameral cu 300 de parlamentari

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă