22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportPonta: Antonescu va putea fi preşedintele României din 2012 dacă Băsescu nu...

Ponta: Antonescu va putea fi preşedintele României din 2012 dacă Băsescu nu numeşte premierul USL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Suceava, că liderul PNL Crin Antonescu ar putea fi ales preşedinte al României din 2012, dacă Traian Băsescu nu se va răzgândi şi nu va numi premierul desemnat de USL în cazul în care această alianţă câştigă alegerile parlamentare, scrie Mediafax.

Ponta a spus, într-o conferinţă de presă, că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2014 pentru că are un alt proiect şi şi-a exprimat încrederea că preşedintele PNL, Crin Antonescu, are suficientă maturitate să îşi menţină cota în sondaje şi are şi suficientă experienţă pentru lupta electorală prezidenţială.

El a arătat că este posibil ca alegerile prezidenţiale să se organizeze mai repede decât la termen, în 2014, dacă preşedintele României, Traian Băsescu, nu se răzgândeşte şi nu va numi candidatul de prim-ministru din partea USL dacă această alianţă va obţine mai mult de 50 la sută din voturi la alegerile parlamentare.

„Dacă Traian Băsescu nu va numi prim-ministru de la USL dacă vom avea 51 la sută din voturi, atunci Crin Antonescu va fi preşedinte din 2012, şi nu din 2014”, a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii august, la B1TV, comentând procentele USL din sondaje, că în Constituţie se vorbeşte, legat de desemnarea premierului, despre partidul care câştigă majoritatea absolută, şi nu despre alianţe.

Întrebat de moderatoare dacă după alegerile parlamentare din 2012 poate coabita cu un guvern format din membrii actualei opoziţii, şeful statului a amintit că a „coabitat cu Guvernul Tăriceanu, susţinut de PSD”.

„Sigur că nu-mi convine. Nu mi-ar conveni situaţia, dar electoratul va decide în ce formule se vor aşeza lucrurile. Dar, oricum, trebuie citit cu multă atenţie articolul 103 din Constituţia României. (…) Să fie atenţi că în Constituţia României se vorbeşte de partidul care obţine 51%, nu de alianţe. Se înregistrează ca alianţă. Dacă fuzionează, este altceva – PSD cu PNL”, a atenţionat Băsescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă