8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPoluarea a depășit limita normală în Malaysia. Atenționarea MAE

Poluarea a depășit limita normală în Malaysia. Atenționarea MAE

Indexul poluării aerului (IP) a depășit limita normală în Malaysia, din cauza unor  incendii extinse la plantaţiile de palmieri din statul vecin – Indonezia. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atenționat cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Malaysiei de nivelurile poluării. 

Astfel, poluarea a depășit limitele normale în Malacca (156), Bukit Rambai (102), Banting (156), Port Dickson (154), Port Klang (139), Kuala Lumpur (120). De asemenea, în Malaysia insulară, arii cu index nesănătos sunt în Sabah – Tawau (150), respectiv Kuching (102) şi Samarahan (111) – în Sarawak.

Din cauza impactului pe care poluarea aerului îl are asupra sănătăţii populaţiei locale (la nivel doi şi trei, pe o scara de unu la şase, şase fiind nivelul cel mai ridicat), şcolile din Malacca, Negri Sembilan, Selangor, Putrajaya, Kuala Lumpur, Kuching şi Samarahan – în Sarawak şi Tawau – în Sabah, au fost închise luni, până la scăderea nivelului poluării aerului la unul suportabil.

Potrivit Ministerului resurselor şi mediului din Malaysia, au fost identificate mai multe focare de incendii în Sarawak, Sumatra şi un număr de peste 380 în Kalimantan, iar specialiştii recomandă purtarea măştilor de tip „N-95”.  

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă