Polo: Lotul României, pentru turneul preolimpic

Selecţionerul echipei naţionale de polo a României, Athanasios Kechagias, a convocat 15 jucători pentru participarea la turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programat între 22 şi 29 martie la Rotterdam.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2020 - 14:03

Conform site-ului oficial al clubului CSM Oradea, grupare care are trei jucători convocaţi, reunirea lotului naţional este programată pentru 2 martie.

Lotul de 15 jucători selecţionaţi pentru această acţiune este următorul: Marius Ţic, Şerban Abrudan - portari, Andrei Prioteasa, Tudor Fulea, Alexandru Ghiban, Alexandru Vătrai, Victor Antipa, Nicolae Oanţă, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Robert Gergelify, Levente Vancsik, Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi şi Vlad Dragomirescu.

Echipa naţională se va pregăti între 2 şi 6 martie la Baza Sportivă de la Izvorani, iar între 7 şi 12 martie va participa la un turneu internaţional la Hamburg (Germania). Din 13 şi până în 20 martie prima reprezentativă se va antrena din nou la Izvorani, iar la 21 martie va pleca în Olanda pentru turneul mondial de calificare preolimpic la Rotterdam.

România a fost invitată la turneul preolimpic după ce Argentina a renunţat la participare. La turneul de la Rotterdam vor participa 12 echipe, împărţite în două grupe după cum urmează, Georgia, Asia 1, Canada, Brazilia, Muntenegru, Grecia în Grupa A, Croaţia, Olanda, Asia 2, Rusia, Germania şi România în Grupa B.

Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în faza grupelor. Primele patru clasate în fiecare grupă se califică mai departe, iar apoi se trece la jocuri eliminatorii (sferturi de finală, semifinale, meci pentru locul 3 şi finala). Primele trei clasate la încheierea acestui turneu se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Opt echipe sunt deja calificate la Jocurile Olimpice: Serbia, Italia, Spania, Ungaria, SUA, Australia, Africa de Sud şi Japonia. Al 9-lea loc va fi ocupat de o echipă din Asia, iar ultimele trei locuri se vor decide la turneul preolimpic de la Rotterdam.

Comentarii