4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSportPNL: Solutia privind Universitatea "Spiru Haret" arata haosul din invatamant

PNL: Solutia privind Universitatea “Spiru Haret” arata haosul din invatamant

Partidul National Liberal (PNL) sustine ca decizia Guvernului de a desfiinta forma de invatamant la distanta a Universitatii "Spiru Haret" este dovada haosului din invatamantul superior romanesc.

"Solutia adoptata sambata de Guvern, de a desfiinta forma de invatamant la distanta a Universitatii "Spiru Haret", este dovada haosului din invatamantul superior romanesc sub guvernarea Andronescu. Evolutiile din ultimele opt luni au spulberat mitul competentei universitare a doamnei Ecaterina Andronescu", se arata intr-un comunicat difuzat, duminica, de PNL.

PNL solicita ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa nu aplice masuri discretionare si sa foloseasca aceleasi standarde de calitate pentru intregul sistem universitar.

Partidul National Liberal este de acord ca exista nereguli in sistemul de educatie romanesc, care necesita luarea de masuri ferme si rapide, "insa modul discretionar in care a procedat ministrul Andronescu este halucinant si denota lipsa unei viziuni si a unei strategii pe termen lung pentru invatamantul romanesc".

PNL considera ca ministrul Educatiei a procedat ilegal cand a interzis participarea la examenul de titularizare a absolventilor Universitatii "Spiru Haret", in conditiile in care acestia erau licentiati, cu o diploma de licenta valabila, eliberata de Ministerul Educatiei.

"Ministru Andronescu uita ca, in doar zece luni, in timpul primului sau mandat, a acreditat, in graba si fara o analiza minutioasa, 18 universitati particulare, adica aproape jumatate din numarul de universitati particulare existente la acea data, printre care se numara si Universitatea "Spiru Haret". In timpul procesului de acreditare, insa, chiar Ecaterina Andronescu era cea care anunta existenta unor nereguli in cadrul universitatilor particulare", mai spune PNL.

PNL mai declara ca actiunile ministrului Educatiei se inscriu in jocul de imagine al Guvernului PD-L-PSD "in care interesul politic primeaza in fata intereselor cetateanului".

Ministrul Educatiei a propus, sambata, desfiintarea formei de invatamant la distanta la Universitatea "Spiru Haret".

Cele mai citite

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...
Ultima oră
Pe aceeași temă