11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

PMB: Cât costă închirierea Arenei Naţionale şi operarea unui meci

Tariful de închiriere al Arenei Naţionale pentru partidele din campionatul intern este de 13.000 euro fără TVA, iar operarea evenimentului este de 10.000 euro, anunţă, vineri, Primăria Capitalei, porivit Mediafax.

Anunţul a fost făcut în contextul desfăşurării meciului dintre Steaua şi Academia Rapid pe această arenă, în data de 14 aprilie.

„Tariful de închiriere al Arenei Naţionale pentru partidele din campionatul intern este, conform HCGMB 59/2017, în cuantum de 13.000 Euro fără TVA. Operarea evenimentului este, conform aceleiaşi Hotărâri, de 10.000 Euro”, arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei transmite că de toate cheltuielile conexe pentru desfăşurarea unui meci din campionatul intern se ocupă organizatorului evenimentului.

Acesta are libertate totală în alegerea firmelor prestatoare de servicii de curăţenie şi securitate, iar Primăria Capitalei nu are niciun fel de implicare în încheierea acestor contracte.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei subliniază că informaţia potrivit căreia firma care face curăţenie este ALPAB este falsă.

„În concluzie, reiterăm faptul că suma pe care o percepe Primăria Municipiului Bucureşti pentru închirierea Arenei Naţionale şi pentru operarea unui eveniment este de 23.000 de euro şi nu 53.000 de euro, aşa cum se înţelege din materialele de presă apărute în mediul online”, concluzionează PMB.

Oficialii Stelei au decis oficial, vineri, că partida cu Academia Rapid din returul campionatului Ligii a IV-a se va disputa pe Arena Naţională, conform surselor ProSport.

Meciul va avea loc pe data de 14 aprilie, de la ora 20:00.

Prima variantă aleasă de Steaua a fost stadionul din Chiajna, dar Peluza Sud a anunţat că va boicota derby-ul, în cazul în care se va disputa pe arena Concordiei.

Într-un final, oficialii din Ghencea au luat atitudine şi au decis să închirieze cel mai mare stadion al ţării pentru meciul cu Academia Rapid, principala contracandidată în lupta pentru promovarea în Liga a III-a.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă