13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPMB: Cât costă închirierea Arenei Naţionale şi operarea unui meci

PMB: Cât costă închirierea Arenei Naţionale şi operarea unui meci

Tariful de închiriere al Arenei Naţionale pentru partidele din campionatul intern este de 13.000 euro fără TVA, iar operarea evenimentului este de 10.000 euro, anunţă, vineri, Primăria Capitalei, porivit Mediafax.

Anunţul a fost făcut în contextul desfăşurării meciului dintre Steaua şi Academia Rapid pe această arenă, în data de 14 aprilie.

“Tariful de închiriere al Arenei Naţionale pentru partidele din campionatul intern este, conform HCGMB 59/2017, în cuantum de 13.000 Euro fără TVA. Operarea evenimentului este, conform aceleiaşi Hotărâri, de 10.000 Euro”, arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei transmite că de toate cheltuielile conexe pentru desfăşurarea unui meci din campionatul intern se ocupă organizatorului evenimentului.

Acesta are libertate totală în alegerea firmelor prestatoare de servicii de curăţenie şi securitate, iar Primăria Capitalei nu are niciun fel de implicare în încheierea acestor contracte.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei subliniază că informaţia potrivit căreia firma care face curăţenie este ALPAB este falsă.

“În concluzie, reiterăm faptul că suma pe care o percepe Primăria Municipiului Bucureşti pentru închirierea Arenei Naţionale şi pentru operarea unui eveniment este de 23.000 de euro şi nu 53.000 de euro, aşa cum se înţelege din materialele de presă apărute în mediul online”, concluzionează PMB.

Oficialii Stelei au decis oficial, vineri, că partida cu Academia Rapid din returul campionatului Ligii a IV-a se va disputa pe Arena Naţională, conform surselor ProSport.

Meciul va avea loc pe data de 14 aprilie, de la ora 20:00.

Prima variantă aleasă de Steaua a fost stadionul din Chiajna, dar Peluza Sud a anunţat că va boicota derby-ul, în cazul în care se va disputa pe arena Concordiei.

Într-un final, oficialii din Ghencea au luat atitudine şi au decis să închirieze cel mai mare stadion al ţării pentru meciul cu Academia Rapid, principala contracandidată în lupta pentru promovarea în Liga a III-a.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă