Platini consideră arbitrajul video inutil. Ce a putut spune francezul despre VAR

Francezul Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, a criticat dur implementarea sistemului de arbitraj video (VAR) în fotbal, despre care susţine că nu rezolvă problemele de arbitraj, ci doar le transferă.

Share

Rl online 0 comentarii

18.11.2019 - 15:17

Într-un interviu pentru televiziunea italiană RAI, Platini, care în octombrie a terminat o suspendare de 4 ani din fotbal dictată de FIFA, este conştient că nu se va reveni la situaţia dinainte, dar consideră sistemul VAR un ''rahat frumos''.

''Mi-ar trebui o jumătate de oră pentru a explica de ce nu rezolvă problemele. Doar le transferă. Sunt contra VAR. Cred că este un rahat frumos şi din nefericire nu se va reveni la situaţia dinainte'', a precizat fostul internaţional francez, triplu câştigător al Balonului de Aur.

Platini a povestit calvarul prin care a trecut după ce a fost suspendat şi crede că FIFA nu a vrut să devină preşedinte: ''Am suferit o lună după acuzaţii, apoi m-am gândit să mă apăr. După ce am fost exonerat de justiţia elveţiană, acum eu sunt cel care explică cum au mers lucrurile. La FIFA nu m-au vrut preşedinte. Eu voiam să apăr fotbalul şi eram unicul fotbalist care putea fi preşedinte al FIFA''.

La 64 ani, Platini nu a închis poarta unei reveniri în lumea fotbalului, dar încă nu s-a decis ce va face mai departe.

Duminică, slovenul Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a precizat la Tirana că Platini poate ocupa ce funcţie doreşte în lumea fotbalului.

Comentarii