20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPetrescu a bătut palma cu Kayserispor

Petrescu a bătut palma cu Kayserispor

Marius Șumudică va avea parte de concurență în Turcia, după ce „Bursucul” Petrescu a bătut palma cu fostul său club, Kayserispor.

Chiar dacă a avut oferte mai avantajoase financiar din zona arabă, se pare că triplul campion al României cu CFR Cluj a preferat o provocare din Europa.

Acest lucru a fost confirmat chiar de Șumudică, într-o intervenție telefonică pentru postul Digi Sport: „Din câte știu eu, nu mai sunt singurul antrenor străin din Turcia. Cei de la Kayserispor m-au întrebat despre Petrescu. Ei au vrut să mă ia pe mine, dar există un respect între cluburi. Mi-au făcut o ofertă incredibilă. Nu pot să spun, extraordinar de mare. I-am refuzat politicos”.

Șumudică are încredere că „Bursucul” își poate îndeplini obiectivul, acela de a salva echipa de la retrogradare: „E realizabil obiectivul. Ei trebuie să dea drumul la transferuri. Au de plătit o sumă, dar nu e o problemă. Dispun de banii pentru datoriile din urmă. Totuși, dacă eram Petrescu nu veneam la ultima clasată. Îi va fi dificil, pentru că nu cunoaște campionatul. Dacă retrogradează în liga secundă, nu mai poate sta acolo. Așa e regulamentul”.

Antrenorul lui Gaziantep s-a arătat deranjat de faptul că Petrescu nu s-a consultat cu el înainte de a alege să vină în Turcia.  „În momentul de față, telefonul meu e închis. Până acum a fost deschis. După meciul cu mine, putem discuta. Suntem amici, suntem colegi, ne respectăm. Eu aș fi dat un telefon înainte să vin în Turcia. M-a deranjat, recunosc, dar fiecare procedează în felul lui, are filosofia lui”, a spus Șumi.

Dan Petrescu va avea o misiune dificilă la Kayserispor: salvarea de la retrogradare. Formația la care sunt legitimați Silviu Lung Jr, Cristian Săpunaru și Denis Alibec este pe ultimul loc în Turcia.

Fostul tehnician de la CFR Cluj va primi 500.000 de euro până la vară, urmând ca din sezonul următor să încaseze nu mai puțin de 850.000 pe an.

Din 2003, anul în care a debutat în antrenorat, Dan Petrescu a stat pe banca tehnică a formațiilor Sportul Studențesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Tg. Mureș, Jiangsu Suning, Al Nasr Dubai, Guangzhou Hengfeng și CFR Cluj.

Kayserispor joacă astăzi în deplasare cu Denizlispor, o altă formație aflată în zona nisipurilor mișcătoare. Gazdele au 13 puncte şi se află pe locul 19, în timp ce noua echipă a lui Petrescu este „lanternă roșie”, cu doar 10 puncte acumulate după 15 jocuri.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă