Peste o treime din componenții echipei spaniole Valencia, infectați cu Covid-19

Valencia CF, primul club spaniol de fotbal care s-a confruntat cu cazuri de coronavirus, a anunţat luni seara că 35% din efectivul său a fost testat pozitiv la Covid-19, însă până acum nu există niciun caz grav.

Share

Rl online 0 comentarii

17.03.2020 - 11:12

Potrivit grupării "liliecilor", contagierea s-ar fi produs cu ocazia deplasării la Milano, "o zonă confirmată ca fiind una de risc ridicat de către autorităţile italiene, câteva zile mai târziu", cu ocazia meciului tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, împotriva formaţiei Atalanta (1-4), disputat pe 19 februarie.

"În ciuda măsurilor stricte adoptate de club, ultimele rezultate ale analizelor arată că expunerea inerentă cu ocazia acestei confruntări a antrenat aproximativ 35% de cazuri pozitive" printre jucători şi antrenori, a precizat Valencia într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

"Toţi sunt cazuri asimptomatice şi se află la casele lor, cu supraveghere medicală şi măsuri de izolare, executând normal planul lor de muncă prevăzut", a adăugat clubul spaniol.

Duminică, Valencia anunţase că "cinci membri ai staff-ului şi jucători ai primei echipe" au fost diagnosticaţi pozitiv la noul coronavirus, printre aceştia aflându-se şi fundaşul argentinian Ezequiel Garay.

Şi alte campionate din Europa au fost afectate de cazuri pozitive la Covid-19, în special în Italia şi Franţa.

Clubul Atalanta Bergamo a anunţat primele sale cazuri pozitive duminică, plasându-şi echipa în carantină.

Cu 9.191 cazuri de infectare şi 309 persoane decedate, Spania este ţara europeană cea mai afectată de pandemia de coronavirus, după Italia.

Comentarii