0.3 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSportPesedist prins la furat foaia de prezenta!

Pesedist prins la furat foaia de prezenta!

Coalitia majoritara a reusit, ieri, sa inregistreze un succes in Comisia juridica a Camerei Deputatilor. In ciuda impotrivirii PSD si PRM, deputatii majoritatii au declarat constitutional Regulamentul Camerei, ceea ce deschide calea spre discutarea documentului in plen si pentru schimbarea lui Adrian Nastase. Deputatii PSD si PRM care au parasit la un moment dat sala au anuntat ca vor contesta votul la Biroul Permanent.

Deputatii Aliantei au tinut neaparat sa-si ia revansa pentru ziua de joi cand pesedistii au crezut ca au repurtat o victorie prin retrimiterea Regulamentului la Comisia juridica. Ei s-au infiintat ieri dimineata la Comisia juridica, solicitand sa se discute cat mai repede constitutionalitatea Regulamentului. I-a insotit candidatul liberal pentru sefia Camerei, Bogdan Olteanu. In mod paradoxal, incercarea de a grabi schimbarea lui Adrian Nastase s-a lovit de presedintele conservator al comisiei, Sergiu Andon. Acesta a invocat faptul ca biroul comisiei hotaraste ca Regulamentul sa fie discutat la comisie abia marti si, deranjat de planurile colegilor de coalitie, a parasit lucrarile. Initial a anuntat ca il lasa sa conduca sedinta pe pesedistul Florin Iordache, dupa care s-a intors si a anuntat ca il deleaga pe liberalul Cornel Stirbet. Schimbarea a provocat enervarea pesedistilor si spiritele s-au incins. In timp ce pesedistii si peremistii amenintau ca parasesc sala, liberalul Petre Ungureanu ii acuza ca au furat la votul de joi. Pesedistul Cristian Dumitrescu insista sa nu se schimbe decizia biroului comisiei, iar Ungureanu cerea: “Luati-i microfonul!”
Pana la urma, pesedistii au parasit sala, iar aliatii s-au apucat sa discute Regulamentul. Totusi, surpriza: Cristian Dumitrescu s-a intors si a incercat sa subtilizeze o hartie de la una din secretarele comisiei. “Ce face asta aici?”, si-a dovedit vigilenta democratul Daniel Buda. Dumitrescu insista ca nu este cvorum. Dupa care Dumitrescu l-a calificat pe liberalul Ungureanu drept “nesimtit”, iar acesta i-a raspuns, imperturbabil: “Stiu, asta este!” Dumitrescu a incercat sa iasa din sala cu foaia de prezenta, dar democratul Daniel Buda a impiedicat operatiunea, atragand atentia: “Iese din sala cu actele comisiei!” Dumitrescu, pierdut, a sustinut ca dorea de fapt sa faca o copie xerox.
Pana la urma, deputatii majoritatii au votat, in absenta PSD si PRM, ca Regulamentul este constitutional. S-a votat intreg Regulamentul in bloc (PSD si PRM ar fi dorit sa se discute articol cu articol). Aliatii au anuntat ca este cvorum, in sala fiind prezenti 13 deputati.
Controversa dintre Alianta si PSD se bazeaza pe faptul ca sunt 25 de deputati in Comisia juridica, iar cvorumul este de 13. Problema este ca doi parlamentari au votat pe baza de delegatie. Unul dintre ei, Adrian Mihai (PC), a prezentat comisiei delegatia dupa momentul votului, prilej pentru PSD si PRM sa conteste legalitatea votului. Motivul: delegatia a fost depusa la secretariatul comisiei care… se afla la alt etaj decat sala de sedinte.
Brat la brat, PSD si PRM vor contesta la Biroul Permanent al Camerei votul de ieri, dupa scenariul bine cunoscut al tragerii de timp.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28...
Ultima oră
Pe aceeași temă