3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSportPDL vrea prezidentialele pe 22 noiembrie. PSD, pe 29

PDL vrea prezidentialele pe 22 noiembrie. PSD, pe 29

Desi nimeni nu discuta oficial despre data alegerilor prezidentiale din toamna, se pare ca negocierile pentru stabilirea zilei de sufragiu sunt foarte avansate, pedelistii inaintand ideea unui scrutin la 22 noiembrie, in timp ce pesedistii ar agrea mai mult data de 29 noiembrie, inainte de Sfantul Andrei.

Potrivit unor surse, atat din PDL, cat si din PSD, citate de Gardianul, cele doua date vehiculate sunt intr-adevar 22 si 29 noiembrie.

Din moment ce mandatul presedintelui Traian Basescu expira la 20 decembrie, rezultatul alegerilor din acest an, incluzand un al doilea tur de scrutin, trebuie stabilit pana la aceasta data, pentru a evita ridicarea unor semne de intrebare privind continuitatea la Palatul Cotroceni.

Daca democrat-liberalii si-ar dori ca alegerile sa se desfasoare cat mai devreme, social-democratii au probabil in minte zilele libere de 1 si 2 decembrie, o punte tocmai buna de facut cu weekendul.

Si din moment ce pe 30 noiembrie este Sfantul Andrei, prilej de petrecere in multe case din Romania, deplasarile prin tara vor fi la ordinea zilei. Iar cei care pleaca de obicei sunt votantii cu un nivel de trai peste medie, alegatori ai fortelor de dreapta. Totusi, negocierile continua!

Cele mai citite

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

Parchetul European anchetează un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță

Un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță a fost chemat la audieri de către Parchetul European (EPPO), conform unei citații publicate de ziarul “Puterea.” Acesta...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
Ultima oră
Pe aceeași temă