0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportPD cere PNL sa stopeze "iesirile nabadaiosilor"

PD cere PNL sa stopeze “iesirile nabadaiosilor”

Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu nu poate ramane indiferent la lipsa de performanta a Aliantei PNL-PD. “Traian Basescu nu poate fi un neprieten al PNL, asa cum a spus Puiu Hasotti, intrucat s-a angajat in fata natiunii cu un program care, din multe puncte de vedere, coincide cu programul de guvernare al Aliantei si atunci nu poate ramane simplu spectator la unele nerealizari sau lipsa de performanta a Aliantei. Atunci, sigur, mai ia atitudine, dar este exclusa o neprietenie a presedintelui fata de PNL sau fata de PD”, a declarat deputatul Oltean.
El a apreciat ca atitudinea presedintelui fata de Alianta ar putea fi caracterizata drept una “constructiva si mobilizatoare”. “Eu cred ca presedintele este echidistant fata de politica, in general, nu numai fata de Alianta, dar incearca sa-si pastreze un rol activ”, a adaugat Oltean. In calitate de copresedinte al Comisiei de arbitraj a Aliantei D.A., Ioan Oltean a cerut PNL sa clarifice daca Puiu Hasotti si Ludovic Orban fac declaratii in numele partidului sau in nume personal iar pana luni sa exprime o pozitie publica fata de aceasta situatie.
Oltean este de parere ca unii membri PNL dau dovada de “un orgoliu rascolit de sondajele de opinie care arata o crestere a PD si o scadere a PNL”. Cererea lui Oltean vine ca urmare a cererii adresate de PD liberalilor de a clarifica momentele in care cei doi mari vorbareti transmit mesaje personale si cand nu. “Pana zilele trecute, la toate intrunirile pe care le-am avut ni s-a spus ca Ludovic Orban vorbeste in nume propriu si nu exprima o pozitie oficiala a partidului.
Saptamana aceasta am aflat insa din presa ca Ludovic Orban vorbeste in numele partidului. Solicitam PNL ca pana luni sa exprime o pozitie publica fata de aceasta situatie intrucat atunci avem Consiliu de Coordonare”, a adaugat deputatul PD. In opinia acestuia, premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui ca, in calitatea sa de presedinte al partidului, sa stopeze aceste iesiri in presa ale unor lideri PNL. “Daca au nemultumiri, nu au decat sa le exprime in interiorul Aliantei, si nu in mass-media. Pana acum ni s-a spus ca unii membri ai PNL sunt mai nabadaiosi si sa-i lasam sa vorbeasca fiindca nu au mare trecere, dar aceste iesiri trebuie stopate fiindca ele induc opiniei publice existenta unei stari conflictuale la nivelul Aliantei, ori acest lucru este fals”, a declarat Oltean.
In calitate de copresedinte al Comisiei de arbitraj, Ioan Oltean a precizat ca in ultima perioada structura din care face parte nu a avut de mediat nici un conflict, in opinia sa aceasta fiind o dovada ca structura nu exista.

Cele mai citite
00:01:19

Un martor ocular povestește împușcătura mortală din Las Vegas

Un martor ocular, Cesar Marquez, în vârstă de 33 de ani, se afla la o întâlnire cu aproximativ 70 de studenți, când a izbucnit...

Deca acoperă manevrele rectorului Universității din București

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, închide ochii la manevrele rectorului Universității din București (UB), Marian Preda, pentru angajarea lui Bogdan Oprea, fost purtător...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă