Patronii lui Juventus Torino, donație de 10 milioane de euro

Familia Agnelli, care deţine clubul de fotbal Juventus Torino şi controlează societăţile Fiat Chrysler, Ferrari şi CNH Industrial, a oferit o donaţie de 10 milioane euro şi o serie de dispozitive medicale ca ajutor în lupta contra coronavirusului în Italia.

Share

Rl online 0 comentarii

18.03.2020 - 11:03

Într-un comunicat, familia Agnelli a precizat că banii au fost donaţi Agenţiei de Protecţie Civilă, care gestionează la nivel naţional pandemia de coronavirus, iar cele 150 dispozitive medicale produse de companii străine sunt pregătite să intre imediat în ţară.

Această donaţie se adaugă campaniei lansate de Juventus (Distanti ma Uniti), care a strâns donaţii de 412.000 euro, destinaţi regiunii Piemont.

În ultimele zile, numeroase figuri ale fotbalului italian, inclusiv jucători de la Juventus, AC Milan, Inter Milano, Napoli sau AS Roma au făcut donaţii pentru a ajuta spitalele, clinicile şi regiunile cele mai afectate de coronavirus.

Italia, cea mai lovită ţară europeană de virusul Covid-19, a raportat 31.506 cazuri pozitive şi 2.503 decese până în acest moment.

Comentarii