3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportPatricia Țig, calificată în optimile turneului de la Hua Hin

Patricia Țig, calificată în optimile turneului de la Hua Hin

Ţig (25 ani, 105 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 13 minute, într-un meci cu un final tensionat. Românca a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu un sec 6-1, dar apoi a scăzut mult nivelul şi Wang s-a impus cu un scor identic în actul secund, 6-1.

Chinezoaica a început foarte bine setul decisiv, a condus cu 2-0, dar Ţig a revenit şi a câştigat trei ghemuri la rând (3-2), după care cele două jucătoare au mers cap la cap până în tiebreak. Ţig a avut 3-0 şi 4-1, dar a fost egalată, 4-4. Un moment controversat s-a petrecut la acest scor, Patricia contestând o minge pe care un arbitru de linie a considerat-o afară. Ţig a primit câştig de cauză după ”challenge”, dar arbitra de scaun a decis repetarea punctului, deşi Wang trimisese afară. Ţig a fost nemulţumită de decizie şi a protestat, însă a fost nevoită să rejoace punctul după intervenţia supervizorului WTA. Ţig s-a impus în cele din urmă cu 7-5.

Jucătoarea antrenată de Răzvan Sabău a avut 2 aşi şi a comis 8 duble greşeli, totalizând circa 60 de erori neforţate. Wang (25 ani, 56 WTA) a avut un as şi a făcut 5 duble greşeli.

Ţig şi-a asigurat un cec de 3.600 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi va înfrunta o altă reprezentantă a Chinei, Xiaodi You (23 ani, 210 WTA).

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă