37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportPartenerii de coalitie se lovesc reciproc cu acuzatii grave

Partenerii de coalitie se lovesc reciproc cu acuzatii grave

Pe fondul scandalurilor deschise in ultima vreme intre cele doua partide aflate la guvernare, PDL si PSD au incheiat rapid ieri sedinta coalitiei, pentru a se lovi reciproc din sediile de partid.

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat dupa obisnuita sedinta de luni a coalitiei ca liderii celor doua partide au discutat in mod deosebit actele normative asupra carora premierul Boc a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe 2 septembrie. Cum legile educatiei si legea salarizarii unice nu au inca proiecte limpezi, Adriean Videanu s-a multumit sa reia anuntul de vineri al premierului Emil Boc, care spusese ca in Parlament va ajunge si initiativa neimpozitarii profitului reinvestit. Slabiciunea anuntului facut la coalitie era insa numai un preambul la lista lunga de atacuri pe care partidele si le-au adresat din propriile sedii.

Astfel ignorand interesul major declansat de informatiile privind participarea fratelui presedintelui in actionariatul unei "firme dubioase" – Desintco, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a dat de inteles ca aceasta chestiune nu a fost discutata la sedinta partidului. El a spus totusi ca este vorba despre obisnuitul "atac zilnic la adresa sefului statului si a numelui Basescu si la tot ceea ce inseamna numele de Basescu in aceasta tara". In schimb, reprezentantul PDL a cerut ferm Parlamentului, mai precis, Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, sa declanseze o ancheta in privinta continutului inregistrarilor facute in timpul discutiilor informale ale membrilor comisiei de ancheta Udrea. Adica exact impotriva persoanelor – in frunte cu presedintele comisiei, Ludovic Orban – impotriva carora Elena Udrea a depus saptamana trecuta plangere la Parchetul General pentru abuz in serviciu. In plus, PDL a cerut prin vocea lui Gheorghe Flutur ca Ministerul de Interne sa se implice mai activ in rezolvarea scandalurilor de strada de la Caracal, in conditiile in care primarul de acolo, Gheorghe Anghel, a cerut arbitrajul presedintelui PSD, Mircea Geoana, impotriva unei tabere de politicieni in frunte cu senatorul Ion Toma, care ar dori sa domine orasul.

Din partea PSD, atacurile catre parteneri au fost cel putin la fel de apasate. Trecand peste faptul ca un lider local al PSD i-a cerut presedintelui, in contextul scandalului Mircea Basescu, sa pronunte "anticoruptie" ca exercitiu de dictie, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz a declarat raspicat ca organele abilitate ale statului trebuie "obligate la un raspuns ferm, clar si competent cu privire la informatiile aparute in presa, de o maxima gravitate. Altfel, ne-am afla mai rau decat in Congo ". Liderii PSD au dat un raspuns evaziv la intrebarea daca vor sprijini sau nu o comisie de ancheta parlamentara in privinta problemei presedintelui Basescu, asa cum a sugerat PNL.

Pe de alta parte, liderul PSD Bucuresti a confirmat teza PDL cu privire la atacurile fata de Traian Basescu. El a negat ca PSD ar avea vreo temere legata de anuntatul Armageddon anti-Geoana adaugand ca, "in momentul de fata, problema exista in zona cealalta, inspre Palat. Inteleg ca astazi au mai aparut niste documente privitoare la afacerea cu armament. In perioada urmatoare vor mai aparea foarte multe documente, pentru ca toata societatea a obosit cu structuri, cu prieteni cu pedelisti impreuna. Sunt foarte multi pedelisti si simpatizanti care ne vin in ajutor si care vor veni cu documente in urmatoarea perioada."

Elena Vijulie
Elena Vijuliehttp://elena-vijulie
Elena Vijulie, sef departament Politica
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă