21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPandemia nu va mai opri competițiile sportive din România

Pandemia nu va mai opri competițiile sportive din România

Chiar dacă numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 din România a explodat, iar autoritățile pregătesc noi restricții, șeful MTS a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că sportul are reguli clare și nu va fi afectat de evoluția pandemiei.

„Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive. Acum nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar, cu siguranţă, dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată şi numărul infectărilor va fi mic. Sportul are reguli suficiente pentru a continua toate competiţiile şi zvonistica nu o comentez. (…) Eu cred că ceea ce avem în momentul de faţă ca şi cadru legal descris pentru aceste competiţii este suficient. Avem competiţii la fotbal, la handbal, la baschet, foarte multe sporturi au reînceput, sunt competiţii naţionale şi internaţionale, şi au făcut-o într-un mod sigur şi controlat”, a afirmat Ionuț Stroe.

Totodată, șeful sportului românesc a anunțat că procedurile privind reluarea competiţiilor sportive care să beneficieze de prezenţa spectatorilor au fost suspendate. „Deocamdată am suspendat modul în care ne organizam pentru repornirea evenimentelor sportive cu spectatori, tocmai din cauza acestui număr foarte mare de infectări. Este practic factorul de care depindem în luarea unei decizii”, a declarat Stroe.

Ionuț Stroe a spus și când va lua în considerare o relaxare în privința accesului fanilor pe arenele sportive: „Când vom avea o cifră diminuată sau când trendul va fi unul descendent, atunci cu siguranţă vom lua în calcul acest lucru”.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă