15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Pancu a plecat, Alexa a semnat

Lupta acerbă din Liga a 2-a pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc a mai făcut o victimă printre antrenori. De această dată, cel sacrificat a fost Daniel Pancu, tehnicianul Rapidului. După ce în primele trei etape de la reluarea campionatului giuleștenii nu au izbutit să obțină vreo victorie, conducerea alb-vișiniilor l-a demis pe Pancu, cel care este o adevărată legendă vie a clubului înființat în 1923.

Vestea nu i-a picat deloc bine tehnicianului de 42 de ani, care anunțase că își va da singur demisia în momentul în care echipa nu va mai avea șanse matematice la promovarea în Liga 1. Daniel Pancu îi acuză pe cei din conducerea clubului de faptul că nu au procedat corect cu el și a anunțat că nu va mai renunța la banii pe care îi are de primit. „Foarte urât. Pentru Rapid am renunțat la o grămadă de bani. Eu le-am spus că plec fără un leu dacă Rapid nu o să mai aibă șanse de promovare, deși mai aveam contract, și tu vii și mă dai afară. Am avut ghinion în aceste etape, eu sunt convins că o puteam scoate la capăt. Acum, dacă ei au luat această decizie, să și-o asume. Nu mai renunț la niciun cent din ce am negociat cu ei. Echipa este foarte bine pregătită. E la nivel de Champions League”, a spus Pancu.

Urmașul lui Pancu pe banca Rapidului va fi Dan Alexa, cel care era liber de contract după despărțirea de Astra Giurgiu, din octombrie 2019. Poreclit „Chirurgul”, Alexa a mai pregătit echipa alb-vișinie și în sezonul 2015-2016, de asemenea în liga secundă. La finalul acelei stagiuni, Rapid reușea promovarea în prima divizie.

De altfel, Dan Alexa este recunoscut ca un antrenor specializat în promovări, după ce a reușit această performanță cu 3 formații diferite: Poli Timișoara, Rapid și Dunărea Călărași.

În primele trei meciuri oficiale de la începutul anului, Rapid are două rezultate de egalitate, cu Turris Oltul Turnu Măgurele şi ASU Poli Timişoara, şi o înfrângere, cu CSM Reșita. Giuleștenii ocupă poziţia a 6-a în clasamentul ligii secunde, cu 37 de puncte acumulate.

Ultima oră
Pe aceeași temă