3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportPaleologu: Ponta a înţeles că prinzi mai multe albine cu mierea decât...

Paleologu: Ponta a înţeles că prinzi mai multe albine cu mierea decât cu pliciul

Theodor Paleologu apreciază că Victor Ponta a ales ca, în loc să dea cu ghioaga, să atingă cu floreta toate punctele slabe ale majorităţii, iar prin calitatea discursului şi efectul surpriză a fost al doilea erou al zilei, părând să fi înţeles că prinzi mai multe albine cu mierea decât cu pliciul, relatează Mediafax.

“Pe fond, discursul lui Ponta a fost foarte critic la adresa puterii. În loc să dea, însă, cu ghioaga, a atins cu floreta toate punctele slabe ale majorităţii. De aceea l-am şi calificat drept «magistral», asta neînsemnând, fireşte, că sunt de acord cu tot ce a spus (cum ar fi demisia preşedintelui sau alegerile anticipate)”, scrie vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, Ponta a reuşit o performanţă.

“În mod obişnuit eroul incontestat al unei atare zile este premierul învestit; ori, ieri Ponta a fost al doilea erou al zilei prin calitatea discursului şi efectul de surpriză. Ca strategie, Ponta pare a fi înţeles că prinzi mai multe albine cu mierea decât cu pliciul. Alţii, mulţi, n-au priceput…”, mai scrie Paleologu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plen, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, în numele colegilor săi din conducerea partidului, la partenerii din USL, respectiv la PSD şi la PC, solicitându-le să nu uite nicio secundă cu cine se bat şi că lupta lor este împotriva regimului Traian Băsescu.

“Apelul meu în numele tuturor colegilor din conducerii PNL, către toţi membrii partidului nostru, către toţi simpatizanţii noştri, către partenerii noştri de alianţă, în care avem în continuare deplină încredere şi faţă de care ne comportăm cu maximă onestitate este acesta: de a nu uita nicio secundă cu cine ne batem, pentru cine ne batem şi cu ce mijloace ne batem”, a spus Antonescu.

El a precizat că lupta USL este împotriva regimului Traian Băsescu.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Cine este directorul de la ANSVSA care a primit de cinci ori aviz ORNISS negativ

Un document intern al Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) scoate în evidență o situație incredibilă în care se află...

România acceptă extinderea competențelor Parchetului European, condus de Kövesi

România acceptă extinderea competențelor Parchetului European, a declarat ministrul Justiției din România, Alina Gorghiu, la reuniunea Consiliului JAI din 4 - 5 decembrie 2023. Subiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă