7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPadurea Snagov, igienizată de „Olimpici”

Padurea Snagov, igienizată de „Olimpici”

Canotorii români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au început antrenamentele pe lacul Snagov pentru marea competiție de anul viitor. Cu această ocazie, sportivii au dat startul unei acțiuni de ecologizare a zonei din jurul lacului.

Echipați cu mănuși și saci de plastic, aceștia au strâns, în doar cateva ore, un sfert de tonă de deșeuri. La această acțiune au luat parte și Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, alături de Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Sportivii se vor antrena pe Lacul Snagov până la începutul lunii decembrie, atunci când își vor muta baza de pregătire în Italia. Vremea nu ne permite să ne pregătim pe lac în perioada decembrie-aprilie”, a spus Elisabeta Lipă.

La Jocurile Olimpice de anul viitor România va fi reprezentată de: echipajul feminin dublu vâsle categorie ușoară, format din Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă, echipajul masculin dublu rame, format din Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, echipajul feminin de dublu rame, format din Cristina-Georgiana Popescu și Amalia Bereș, echipajul masculin de dublu vâsle, format din Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache și echipajul feminin de patru rame, format din Viviana Iuliana Bejinariu, Ioana Vrânceanu, Mădălina Bereș și Denisa Tilvescu.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă