13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportOlympique Lyon luptă cu coronavirusul. Francezii au donat 300.000 euro

Olympique Lyon luptă cu coronavirusul. Francezii au donat 300.000 euro

”Olympique Lyonnais doreşte să susţină lupta împotriva pandemiei care a lovit Franţa. După ce s-a consultat cu cei mai importanţi specialişti şi cu Prefectura Rhonului, clubul a definit modalităţile de contribuţie, pentru a răspunde în cel mai pragmatic mod posibil nevoilor urgente, mai ales în regiunea Auvergne-Rhône-Alpes”, se arată în comunicat.

OL a donat 300.000 de euro, din care 100.000 pentru a finanţa, prin Fundaţia Hospices Civils de Lyon (HCL), cele două proiecte de cercetare clinică conduse de echipe de medici din Lyon, şi 200.000 de euro pentru a răspunde nevoilor urgente din regiune, material medical şi echipamente pentru spital, ajutor pentru cei defavorizaţi.

Jucătorii echipei de fotbal Olympique Lyon, printre care se numără şi portarul român Ciprian Tătăruşanu, au fost puşi de miercuri în şomaj parţial de clubul din Hexagon, din cauza faptului că pandemia de coronavirus a provocat întreruperea competiţiilor.

”Ţinând cont de măsurile luate de autorităţi în lupta împotriva propagării virusului Covid-19, care au determinat suspendarea tuturor competiţiilor şi antrenamentelor, Olympique Lyon, ca şi alte cluburi din Ligue 1, informează că a pus întregul personal sportiv în şomaj parţial până la noi ordine”, se arată într-un comunicat al clubului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă