40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSportOlguţa Vasilescu, studenţilor: Pentru că am fost tocilara facultăţii, vă îndemn să...

Olguţa Vasilescu, studenţilor: Pentru că am fost tocilara facultăţii, vă îndemn să vă şi distraţi

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, le-a spus, luni, studenţilor că, tocmai pentru că a fost „tocilara facultăţii”, îi îndeamnă să se şi distreze deoarece după ce vor absolvi îi aşteaptă „o junglă”, potrivit Mediafax.

La ceremonia deschiderii anului universitar de la Universitatea din Craiova au participat, pe lângă rectorul Dan Claudiu Dănişor şi cadrele didactice, mai mulţi parlamentari, inclusiv preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, şi senatorul Mircea Geoană, primarul municipiului, Olguţa Vasilescu, precum şi directorii celor mai bune licee din Craiova.

Valeriu Zgonea i-a sfătuit pe studenţi să înveţe bine, iar dacă pleacă din ţară la studii să revină pentru că România are nevoie de ei.

„Vreau să aveţi convingerea că pregătirea solidă pe care o veţi avea în această universitate este paşaportul dumneavoastră pentru viitor, pentru ceea ce vă doriţi să realizaţi în viaţă. Ştiu că pregătirea de la Universitatea din Craiova vă dă oportunitatea de a alege să faceţi un master în afara ţării, studii doctorale sau să studiaţi cu bursă datorită efortului depus de colectivul profesoral.

Şi veţi pleca şi am observat că mulţi pleacă acum spre Asia, sunt universităţi de top şi acolo, sau în America sau Europa. Veţi învăţa acolo, dar am o rugăminte la toţi cei care sunteţi tineri şi studenţi. Veniţi acasă! Poate sunt vorbe mari, dar România are nevoie de voi, de absolvenţi de universitate bine pregătiţi. Şansa noastră de a construi o Românie europeană scade cu fiecare student care alege să-şi trăiască viaţa în afara României”, le-a spus Valeriu Zgonea studenţilor.

Mircea Geoană a ţinut să le spună studenţilor că a trecut vremea în care o diplomă îţi garanta un loc de muncă. În plus, Geoană a spus că este nevoie de bani pentru a exista performanţă în Universităţi.

„Am fost printre cei care am semnat în anul 2008 Pactul naţional pentru educaţie prin care ne-am asumat că vom da 6% din PIB pentru educaţie şi, an după an, ne batem joc de un angajament pe care l-am asumat cu toţii. Şi trebuie să spunem clar că fără bani educaţie nu se poate face. Avem astăzi sub 4% din PIB. Această universitatea are acoperit astăzi, din bugetul pe care ar trebui să îl primească de la stat, pentru că este universitate de stat, mai puţin de un sfert din banii de salarii”, a declarat Mircea Geoană.

Olguţa Vasilescu i-a îndemnat pe studenţi să înveţe, dar să se şi distreze în timpul facultăţii.

„Tocmai pentru că am fost tocilara facultăţii, am să vă îndemn, dragi studenţi, să nu uitaţi să vă mai şi distraţi. Sunt cei mai frumoşi ani din viaţă. E bine să profitaţi de ei, pentru că, atunci când veţi absolvi, afară vă va aştepta o junglă. O junglă aproape de netrecut, o junglă a căutării unui loc de muncă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Cele mai citite

Mihai-Călin Precup, numit secretar de stat după demitere

După ce a fost demis din funcția de președinte al Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Mihai-Călin Precup a fost numit...
Ultima oră
Pe aceeași temă