21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportOficialii FRF au hotărât. Unde se vor disputa meciurile din cadrul Europeanului...

Oficialii FRF au hotărât. Unde se vor disputa meciurile din cadrul Europeanului U19

Turneul final va fi găzduit de România în luna iulie li va reuni 8 echipe, urmând să se dispute un total de 15 partide. Reprezentativa tricoloră va fi calificată direct, din postura de gazdă.

Cele patru arene care vor găzdui meciuri sunt Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti (capacitate 15.073 locuri), Stadionul ”Giuleşti-Valentin Stănescu” – Bucureşti (14.047 locuri), Stadionul ”Arcul de Triumf” – Bucureşti (8.155 locuri) şi Stadionul ”Anghel Iordănescu” – Voluntari (4.518 locuri).

UEFA va confirma arenele în urma vizitei de lucru pe care o vor face reprezentanţii forului continental până la finele acestui an.

Euro Under 19 din 2022 va fi găzduit de Slovacia, iar Euro U17 de către Cipru (ediţia 2021) şi Israel (ediţia 2022). Lista celorlalte federaţii care şi-au manifestat intenţia de a găzdui turnee finale de juniori şi junioare cuprinde Belgia, Danemarca, Germania, Ungaria, Norvegia, Portugalia, Rusia, Albania, Spania şi Andorra (candidatură comună).

La Euro U19 au jucat de-a lungul anilor fotbalişti precum Paul Scholes, Gary Neville, Thierry Henry, David Trezeguet, Gianluigi Buffon, Francesco Totti, Andrea Pirlo, Kylian Mbappe, Sergio Ramos sau Gerard Pique, menţionează FRF.

În formatul actual, România a găzduit Campionatul European Under 19 şi în 2011.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă