Camera Deputaţilor urmează să dezbată, marţi, câteva legi controversate şi cu miză politică majoră, printre acestea aflându-se legea privind parteneriatul public-privat, dar şi legea serviciului de salubrizare a localităţilor, informează Mediafax.
Legea privind parteneriatul public-privat şi Legea serviciului de salubrizare a localităţilor au fost introduse pe ordinea de zi a şedinţei Camerei din această săptămână după ce rapoartele la cele două propuneri legislative – ambele de adoptare – au fost elaborate în 9 decembrie, în aceeaşi seară în care au trecut de Comisia juridică Legea amnistierii, Legea lobby-ului şi modificările la Codul penal.
Proiectul de lege privind parteneriatul public-privat a fost criticat vehement de către reprezentanţii PDL pentru că ar deschide calea pentru încheierea unor contracte netransparente şi ar da atribuţii nejustificat de mari Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.
Citeşte şi: Băsescu: ”Marţea neagră”, motiv serios de dizolvare a Parlamentului (VIDEO)
Un alt proiect de lege controversat şi cu miză politică majoră asupra căruia Camera se va pronunţa în şedinţa de săptămâna viitoare, marţi, este cel referitor la serviciul de salubrizare a localităţilor.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a venit de mai multe ori la dezbaterea proiectului de lege în cadrul Comisiei de Industrii pentru a solicita ca serviciul de salubrizare să fie preluat de către Primaria Generală. Această solicitare a întâmpinat opoziţia vehementă a primarilor de Sector, care nu sunt de acord să cedeze un drept câştigat.
Ordinea de zi a şedinţei de marţi a Camerei Deputaţilor este una consistentă, conţinând 73 de proiecte. Între acestea se numără şi „proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru verificarea modului în care Primarul General al Municipiului Bucureşti utilizează banii publici din bugetul Capitalei pentru reabilitarea sediului din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47 şi pentru plata contractului de închiriere a imobilului din Splaiul Independenţei nr. 291-293”.
De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei figurează dezbaterea, sub rezerva primirii raportului suplimentar, a reexaminării, la cererea preşedintelui, a modificărilor la Legea privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. La şedinţa din 9 decembrie, membrii Comisiei de cultură au hotărât, cu 6 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi o abţinere, să propună plenului respingerea cererii de reexaminare şi adoptarea legii.
Citeşte şi: După marţea neagră, joia ipocriziei. Antonescu şi Ponta fug de răspundere