Pandemia nu îi sperie. O forță din Bundesliga și-a reluat pregătirile

Jucătorii echipei germane de fotbal Borussia Dortmund îşi vor relua luni antrenamentele, după o pauză de două săptămâni şi jumătate, impusă de actuala pandemie de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2020 - 11:43

Potrivit postului de televiziune Sport 1, jucătorii Borussiei Dortmund se vor pregăti în grupuri de câte doi, urmând să lucreze la partea fizică, după ce până acum au efectuat doar antrenamente individuale, la domiciliu.

"Este un început. În ultimele două săptămâni ne-am mulţumit cu bicicleta de sală, cu exerciţii de întărire a musculaturii şi gimnastică. Îmi doresc foarte mult să se reia competiţia cât mai repede, însă ştiu că suntem încă departe de acest lucru şi trebuie să avem răbdare. Dar faptul că ne vom regăsi în mici grupuri, în următoarele zile, ne va face cel mai mare bine", a declarat mijlocaşul Emre Can.

Internaţionalul german s-a referit, totodată, şi la scăderea salariilor cu 20%, acceptată de întregul efectiv al clubului din Dortmund, în urmă cu câteva zile. "Câştigăm mulţi bani şi era, deci, logic să transmitem un semnal puternic. Este esenţial să rămânem toţi uniţi, în special pentru a evita şomajul parţial al angajaţilor de la Borussia", a explicat Can.

Campioana en titre a Germaniei, Bayern Munchen, urmează să îşi reia la rândul ei antrenamentele în cursul acestei săptămâni. VfL Wolfsburg şi-a reluat antrenamentele încă de lunea trecută, de asemenea, pe grupuri de jucători.

Comentarii