23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportNovak Djokovic: Roger Federer e probabil cel mai bun jucător din istorie

Novak Djokovic: Roger Federer e probabil cel mai bun jucător din istorie

“Joacă cu atâta uşurinţă şi are un talent natural cum nu s-a văzut niciodată. Este foarte eficace. Chiar şi atunci când, în sensul fizic, nu mai poate concura cu tinerii, el compensează prin jocul său”, a afirmat Djokovic, cita de portalul croat Jutarnji.

“Nu m-ar surprinde dacă s-ar afla printre cei mai buni şi anul viitor”, a transmis campionul sârb.

Federer, locul 4 ATP, care anul acesta va împlini 39 de ani, şi-a anulat sezonul, după ce a suferit o operaţie la un genunchi, în luna februarie, urmând să revină în 2021.

“Oamenii dezbat adesea cine este cel mai mare din toate timpurile. Şi este greu de comparat”, a declarat Djokovic.

“De exemplu, (Bjorn) Borg a câştigat 11 titluri de Mare Şlem şi s-a retras la 26 de ani. Dacă ar mai fi jucat cinci sau zece ani, unde ar fi fost? Şi, în plus, ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi jucat cu racheta de lemn?”, a mai spus Novak Djokovic.

Federer are în palmares 20 de Grand Slam-uri, urmat de Rafael Nadal – 19 şi Djokovic – 17.

Djokovic s-a referit, totodată, şi la fotbalistul Luka Modric, de la Real Madrid, născut la Zadar, despre care a afirmat că este unul dintre cei mai buni jucători din lume şi “un magician al balonului”.

“Să câştigi Balonul de Aur în epoca lui Messi şi Cristiano Ronaldo este ceva grozav. Rezultatele sale sunt eterne”, a mai spus Djokovic.

Djokovic participă în acest weekend la Zadar (Croaţia) la a doua etapă a circuitului regional Adria Tour, pe care îl organizează în scopuri caritabile şi care a debutat săptămâna trecută la Belgrad.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă