12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportNovak Djokovic riscă închisoarea pentru încălcarea protocolului sanitar

Novak Djokovic riscă închisoarea pentru încălcarea protocolului sanitar

Novak Djokovic riscă până la 5 ani de închisoare pentru încălcarea protocolului sanitar. Jucătorul de tenis a recunoscut că a mințit pe formularul său de declarație de intrare în Australia. De asemenea, sportivul a participat la un interviu, deși era depistat pozitiv cu Covid-19.

În timp ce lumea așteaptă decizia finală a ministrului imigrației, Alex Hawke, cu privire la viză, Djokovic se confruntă cu acuzațiile de minciună. Într-o declarație pe propria răspundere judiciară pe care se bazează Tribunalul Federal de Circuit, sportivul de 34 de ani a recunoscut că știa că este pozitiv cu Covid când a participat la un interviu, luna trecută.

Novak Djokovic riscă până la 5 ani de închisoare

Jurnalistului și fotografului care lucrează pentru L’Equipe nu li s-a spus că Djokovic este infectat cu Covid-1 înainte, în timpul sau după interviul cu starul tenisului de la Belgrad. În ceea ce privește declarația sa inițială, Djokovic a recunoscut că a încălcat regulile Covid din Serbia, deoarece a fost văzut afară, în ciuda faptului că a fost testat pozitiv. Premierul Ana Brnabic a declarat recent pentru BBC că ieșirea după un test pozitiv a fost o „încălcare clară”.

„Orice persoană care, în timpul unei epidemii sau a răspândirii unei boli contagioase periculoase nu urmează regulamentele, deciziile și ordinele care stabilesc măsuri de prevenire va fi pedepsită cu o amendă sau închisoare de până la trei ani,” potrivit articolului 248 al Codului Penal. 

Sportivul este acuzat și de fals în declarații

Pe lângă nerespectarea protocolului sanitar, Djokovic este acuzat că a dat declarații false la intrarea în Australia. Jucătorul nu a specificat că a călătorit în ultimele 14 zile înainte de zborul său. În conformitate cu Legea privind crimele din Australia, furnizarea de informații înșelătoare către instanță este o infracțiune pedepsită cu 5 ani de închisoare, potrivit Mirror.

Descoperirile apar pe fondul unor rapoarte ale Forței de Frontieră Australiene care îl investighează pe Djokovic din cauza îngrijorărilor pe care el a declarat în mod incorect. Postările pe rețelele de socializare par să-l arate pe sârb la Belgrad în ziua de Crăciun înainte de a zbur din Spania pe 4 ianuarie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă