15.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Noul stadion al Timișoarei va avea pistă de atletism

“Noul stadion din Timișoara pentru care primim finanțare de la Compania Națională de Investiții va avea pistă de atletism, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu Florin Florea – Președintele Federației Române de Atletism mi-am asumat să fac demeresurile necesare pentru adaptarea documentației astfel încât, în 2028 sau în 2030, Timișoara să aibă infrastructura necesară găzduirii Campionatului European de Atletism Seniori. Aceste candidaturi se pregătesc cu 8-10 ani înainte și de aceea trebuie începute demersurile încă de pe acum.

În luna mai a acestui an așteptăm finalizarea studiului de fezabilitate pentru noul stadion și aprobarea finanțării în iulie în Guvern, iar în toamna acestui an sperăm să înceapă demolarea actualei arene sportive”, a scris Alin Nica pe pagina sa de socializare.

Noul stadion va fi omologat Categoria UEFA 4, cu 30.000 de locuri. Astfel, se vor putea juca la Timișoara meciuri de Liga Campionilor, Campionat European sau Campionat Mondial. 

Potrivit Companiei Naționale de Investiții, stadionul ‘Dan Păltinişanu’, construit în anii ’60, se află într-o stare precară privind rezistenţa construcţiei şi nu mai prezintă siguranţă, a scris recent CNI, într-un comunicat de presă.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă