1.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSportNita: PDL cauta pretexte de cearta cu PSD

Nita: PDL cauta pretexte de cearta cu PSD

Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a declarat duminica, referindu-se la decizia premierului de a asuma raspunderea Guvernului pe legile din educatie, ca este vorba de o noua provocare a PSD si ca acest mod de lucru este inacceptabil pentru social-semocrati.

Nita a spus ca asumarea raspunderii pe legile educatiei are o miza exclusiv politica. "Nu reforma educatiei este obiectivul colegilor nostri, ci provocarea sistematica a PSD si cautarea unui nou pretext de cearta. Liderii PDL au afirmat cu subiect si predicat ca vor sa puna coalitia in fata unui test politic.Problema este ca PDL vrea sa faca acest test pe spatele proferorilor si al elevilor", a spus Constantin Nita, adaugand ca este "inacceptabil" un asemenea mod de lucru.

El a adus ca argument pentru evitarea asumarii raspunderii Guvernului pe legile educatiei faptul ca si presedintele Traian Basescu, si fostul ministru Mircea Miclea au spus ca acestea ar trebui dezbatute public. "Este inexplicabila pentru noi o asemenea atitudine de forta prin care i s-a impus doamnei ministru Ecaterina Andronescu ca aceste legi ca fie finalizate intr-un termen de doua saptamani", a continuat Nita.

Vicepresedintele PSD a spus ca social-democratii cred ca adevaratul test politic al coalitiei ar trebui sa fie depasirea crizei economice.

Guvernul isi va angaja raspunderea pe Legile privind salarizarea bugetarilor, reforma sistemului de pensii si educatiei, astfel urmand sa fie testate atat sustinerea parlamentara, cat si vointa politica la nivelul coalitiei pentru realizarea reformelor, a declarat sambata premierul Emil Boc.

"Am informat membrii Cabinetului cu privire la decizia mea de a promova aceste legi (…) prin angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului, din doua motive: pentru a verifica daca la nivelul coalitiei exista vointa politica pentru a sustine aceste reforme structurale asupra carora cele doua partide s-au angajat in Parteneriatul pentru Romania, iar al doilea – pentru a verifica sustinerea parlamentara cu privire la realizarea acestor reforme pe care niciun Guvern si niciun Parlament nu au avut curajul sa le abordeze in ultimii 20 de ani", a declarat Boc la finalul sedintei de sambata a Executivului.

Premierul a facut aceasta declaratie in contextul in care PSD nu este de acord cu asumarea raspunderii pe legile privind reforma sistemului educational.

Cele mai citite

Vloggerul Mircea Bravo, implicat într-un accident auto

Mircea Bravo a fost implicat într-un accident auto, luni, 4 decembrie 2023. Potrivit declarațiilor vloggerului, se pare că nimeni nu a fost rănit. „Luni, 4...

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...
Ultima oră
Pe aceeași temă