14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportNicolae Stanciu: „În Cehia oamenii nu stau în izolare”

Nicolae Stanciu: „În Cehia oamenii nu stau în izolare”

Playmaker-ul Slaviei Praga a dezvăluit că deși Cehia este o țară la fel de afectată de noul coronavirus ca și România, statul nu a impus la fel de multe măsuri ca și Executivul de la Bucureşti. Cu toate acestea, el a menţionat că respectă toate recomandările autorităţilor. „Oamenii de aici nu stau în izolare, supermarketurile sunt pline, pe stradă e plin de maşini, oameni care se plimbă! Eu, în schimb, sunt cu soţia mea la Praga şi respectăm toate recomandările”, a spus Stanciu. Acesta a precizat că până în acest moment nu sunt cazuri şi printre colegii de echipă sau angajaţii clubului Slavia.

Mijlocașul în vârstă de 26 de ani recunoaște că îi este greu fără fotbal, dar consideră că sunt alţi oameni care suferă mult mai mult din cauza pandemiei de coronavirus. „Chiar nu ştiu unde va duce totul. E foarte greu de spus. Şi nouă ne este greu fără antrenamente sau meciuri. Asta era plăcerea noastră şi, dintr-o dată, a dispărut. Eu nu mă pot plânge pentru că ştiu ca sunt alţi oameni care suferă mai mult decât noi. De aceea, îmi doresc să scăpăm cât mai repede de acest virus”, a spus jucătorul care a strâns 30 de selecții la echipa națională.

„Acum îmi petrec toată ziua cu soţia, gătim, ne uităm la seriale, jucam rummy şi profităm de timpul pe care îl avem pentru a învăţa limba cehă”, a adăugat Stanciu.

Fostul decar de la FCSB a vorbit și despre prietenul său Alexandru Chipciu, cel care a decis să se întoarcă în campionatul intern, la CFR Cluj. Stanciu a dezvăluit că și el ar fi făcut aceeași alegere: „Sincer, da, și eu aș alege CFR Cluj. Am vorbit cu Alex înainte ca el să ajungă acolo, dar nu cred că l-am influențat cu ceva. Atunci când mi-a cerut părerea, și eu i-am zis că aș alege CFR-ul”.

Nicolae Stanciu este cel mai scump fotbalist care a plecat din campionatul României. În 2016, Anderlecht plătea pentru el nu mai puțin de 10 milioane de euro. În 136 de meciuri disputate în tricoul FCSB-ului, Stanciu a reușit să marcheze 33 de goluri și a oferit 24 de pase de gol, contribuind decisiv la titlurile cucerite de formația roș-albastră în sezoanele 2013-2014 și 2014-2015.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă