8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportNiciun sportiv român nu este infectat

Niciun sportiv român nu este infectat

Având în vedere avalanșa de noi cazuri de infectare cu temutul virus, ministrul Ionuț Stroe a vorbit despre situația sportivilor români. Spre deosebire de Italia, Germania sau Anglia, unde mai mulți fotbaliști sau antrenori au fost confirmați cu Covid-19, în România nu există niciun caz de infectare cu coronavirus în rândul sportivilor.

„Au existat mai multe zvonuri şi ţin foarte mult să le dezmint. În momentul de faţă nu există niciun sportiv român depistat pozitiv cu coronavirus. Noi am luat din timp toate măsurile de prevenţie, cred că am fost primii care am recomandat sistarea activităţilor, deşi au fost voci care ne-au criticat pentru că întrerupem anumite competiţii. Avem o comunicare permanentă cu toate federaţiile sportive, colaborarea a fost una foarte bună şi în urma recomandărilor şi discuţiilor pe care le-am avut au fost amânate, anulate sau suspendate toate competiţiile sportive naţionale”, a spus Stroe.

Acesta a ținut să precizeze că Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a pus la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) un număr de 2.487 de locuri de cazare pentru persoanele care trebuie carantinate în hotelurile, centrele de agrement şi bazele sportive aflate în administrarea MTS în toate judeţele ţării. „Am pus la dispoziţia CNSSU spaţii pentru carantinare în centrele de agrement, în hotelurile şi bazele care aparţin MTS în special pentru cei care vin din străinătate. Iniţial au fost 1.560 de locuri în toate judeţele, dar ulterior am făcut relocări bugetare de 3 milioane de lei. Banii au fost folosiţi de centrele şi bazele sportive care aparţin MTS pentru igienizare, pentru încălzire şi alte chestiuni administrative, deoarece unele aveau caracter sezonier, astfel încât în momentul de faţă am ajuns la 2.487 de locuri pentru persoanele care trebuie carantinate”, a declarat ministrul.

În acest moment, ca măsură de limitare şi restrângere a posibilităţilor de răspândire a virusului Covid-19, toate competițiile sportive din România au fost suspendate până la finalul lunii martie, cu posibilitatea ca termenul să fie prelungit.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă