NEWS ALERT. Al doilea caz de infectare cu coronavirus în Liga 1

Un nou caz de infectare cu coronavirus lovește Liga 1. Un angajat al clubului de fotbal FC Botoşani a fost depistat pozitiv, iar partida dintre Universitatea Craiova și echipa moldoveană a fost amânată până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Share

Rl online 0 comentarii

11.06.2020 - 23:00

Anunțul a fost făcut de secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan. "A apărut, din păcate, un nou caz de COVID-19 în Liga 1. În urma testelor efectuate de lotul şi personalul angajat al FC Botoşani un rezultat a ieşit pozitiv. Nu pot să dezvălui identitatea persoanei respective", a declarat Justin Ştefan.

Oficialul a menţionat că în actualele condiţii meciul formaţiei FC Botoşani cu Universitatea Craiova, programat, vineri, de la ora 20:00, în deplasare, în cadrul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii 1 va fi suspendat.

"Ca şi în cazul de la Dinamo, se va deschide o anchetă epidemiologică, iar până la finalizarea acesteia se va opri desfăşurarea meciurilor care implică clubul FC Botoşani, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului si Ministerul Sănătăţii. Asta incluzând, bineînţeles, meciul cu Universitate Craiova de mâiine", a menţionat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Acesta este al doilea caz pozitiv de COVID-19 din fotbalul românesc după cel de la FC Dinamo. Gruparea bucureşteană a anunţat, joi, că în urma efectuării testelor Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 de către componenţii lotului şi personalului auxiliar, o persoană a fost depistată pozitiv, aceasta fiind izolată la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Ulterior, Liga Profesionistă de Fotbal a suspendat toate meciurile echipei Dinamo, în cadrul căruia a fost depistată o persoană infectată cu COVID-19, până la finalizare anchetei epidemiologice a Direcţiei de Sănătate Publică.

Având în vedere amânarea partidei cu FC Botoşani, Universitatea Craiova a stabilit pentru vineri un amical cu formaţia Chindia Târgovişte.

"Chiar dacă meciul de mâine cu FC Botoşani a fost amânat, tot o vom vedea pe Ştiinţa la treabă. Universitatea Craiova va juca un meci amical cu Chindia Târgovişte vineri, în direct la Digi Sport şi pe pagina noastră de Facebook. Ora jocului va fi anunţată mâine dimineaţă", a anunţat U Craiova pe contul oficial de Facebook.

Meciul Universitatea Craiova - FC Botoşani era programat, vineri, de la ora 20:00, în cadrul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii 1. Acesta era primul meci oficial de fotbal programat să se dispute pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei de COVID-19.

 

Comentarii