23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSportAlte sporturiNaționala de rugby a României merge la Cupa Mondială 2023 după ce...

Naționala de rugby a României merge la Cupa Mondială 2023 după ce Spania a fost descalificată

Naționala de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa după ce Spania a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022, au anunţat joi federaţia spaniolă de profil şi World Rugby, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.

World Rugby a anunțat luni, 28 martie 2022, că va convoca o comisie judiciară independentă pentru a examina o potențială încălcare a regulamentului de către echipa Spaniei la Rugby Europe Championship 2021 și 2022, competiții care au contat și pentru calificarea la Cupa Mondială de Rugby din 2023, conform celor de la as.ro.

Potrivit unor rapoarte de presă, ar fi vorba despre pilierul de origine sud-africană Gavin Van der Berg, care a fost folosit în meciurile câștigate de spanioli contra Țărilor de Jos.

Se anticipa încă din martie că Naționala de rugby României va putea merge la Cupa Mondială 2023 din Franța

România ar putea să obțină calificarea directă la Campionatul Mondial de Rugby, profitând de o posibilă suspendare a spaniolilor. În turneul de calificare la turenul final, pe primul loc s-a clasat Georgia, 44 de puncte, urmată de Spania, cu 29, ambele calificate direct la Cupa Mondială 2023 din Franța.

Clasată pe locul trei, cu 28 de puncte, România a obținut dreptul de participare la turneul mondial de recalificare, programat pentru luna noiembrie. Portugalia (26 de puncte), situată pe locul patru, a pierdut calificarea. Rusia (10 puncte) a fost exclusă din competiție din cauza războiului din Ucraina. Clasamentul a fost încheiat de selecționata Țărilor de Jos (4 puncte)

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă