0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportNăstase: Lăzăroiu este comisarul lui Băsescu la Guvern

Năstase: Lăzăroiu este comisarul lui Băsescu la Guvern

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat sâmbătă că, deşi Sebastian Lăzăroiu este o persoană inteligentă nu este potrivită pentru “jobul” de la ministerul Muncii şi că pare mai degrabă trimis de Traian Băsescu drept “comisar” pentru supravegherea lui Emil Boc, scrie NewsIn.

“Mie mi se pare un gest de iresponsabilitate la nivelul celor care au convenit această numire. Dl. Lăzăroiu este o persoană inteligentă după părerea mea, dar nu cred că este o persoană potrivită pentru acest job şi nici nu cred că Guvernul actual şi noi toţi până la urmă avem timp pentru ca dl. Lăzăroiu să înveţe funcţia de ministru pentru problemele muncii, mai ales că multe din problemele actuale sunt legate de asumarea responsabilităţii Guvernului pe câteva legi controversate. Eu personal cred că ar fi trebuit căutat un profesionist, fie implicat politic, fie membru al partidului, sau cineva din minister care să poată să preia imediat aceste dosare. Eu aşa aş fi făcut”, a spus Năstase pentru Antena 3, înainte de lansarea programului USL pentru educaţie, un eveniment desfăşurat la Palatul Parlamentului.

“Pare mai curând că este trimis de către Traian Băsescu în calitate de comisar pentru supravegherea lui Emil Boc, care nu vrea să-şi dea demisia”, a mai spus liderul PSD.

Năstase mai crede că lipsa de experienţă a lui Lăzăroiu l-ar putea determina să ia unele decizii greşite. “Dl. Lăzăroiu poate fi un consilier foarte bun, dar e o mare diferenţă între cel care dă sfaturi şi cel care ia decizii şi nu va avea alături de dânsul în permanenţă un director care să îi spună iată aici ar trebui făcut aşa, iată aici asta ar fi soluţia. Atunci apare o problemă, mai ales în întâlnirile cu sindicatele, cu patronatele, când trebuie să dai un răspuns rapid şi rişti să faci anumite greşeli, poate după aceea vor fi rostogolite, se crează nemulţumire socială, eu personal cred că ar fi fost necesară o altă decizie”, a conchis fostul premier.

Lăzăroiu a preluat, vineri seară, postul de ministru al Muncii de la Emil Boc, cel care a exercitat această funcţie cu titlu interimar. “Nu sunt chiar un străin aici. Am şi o experienţă, zic eu, pe partea de muncă şi protecţie socială pentru că am lucrat cu profesorul Marian Preda, preşedintele comisiei pentru analiza riscurilor sociale şi demografice”, a spus ministrul Muncii.

Acesta a adăugat că va recurge la sfaturile predecesorilor săi în această funcţie, în luarea deciziilor în minister. “Practic, am avut discuţia cu primul-ministru despre priorităţile guvernamentale. Sunt lucruri pe care le ştiam din experienţa din comisia prezidenţială şi sunt lucruri cu care urmează să mă pun la punct în zilele următoare. Nicio clipă nu voi ezita să mă consult cu foştii miniştri, cu domnul Botiş care a fost un ministru foarte bun, cu domnul Şeitan, dar şi cu domnul prim-ministru care a fost interimar 45 de zile”, a mai spus Lăzăroiu.

Cele mai citite

USR: O nouă ordonanţă de urgenţă prin care premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti

Liderul USR Cătălin Drulă anunţă că joi a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care ”premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă...

Deca acoperă manevrele rectorului Universității din București

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, închide ochii la manevrele rectorului Universității din București (UB), Marian Preda, pentru angajarea lui Bogdan Oprea, fost purtător...
00:00:42

Președintele Putin al Rusiei se întâlnește cu prințul moștenitor saudit

Președintele rus Vladimir Putin și prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman au discutat miercuri despre continuarea cooperării cu privire la prețul petrolului, în calitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă