0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportNăstase a propus ca Parlamentul să intre în concediu 7 luni pentru...

Năstase a propus ca Parlamentul să intre în concediu 7 luni pentru a reduce costurile

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a precizat, miercuri, că la şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au fost discutate mai multe variante de reducere a cheltuielilor parlamentarilor, Adrian Năstase propunând ca Parlamentul să intre 7 luni în concediu, potrivit Mediafax.

“Adrian Năstase a propus să intrăm 7 luni în concediu”, a spus Zgonea, care a arătat că şi Varujan Pambuccian a propus ca Parlamentul să devină virtual, “pe net”.

El a arătat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a cerut chestorilor să întocmească un raport cu propuneri de reducere a cheltuielilor, care va fi discutat miercuri.

“S-a discutat ca parlamentarii să nu mai stea la hotel, să stăm cu toţii cu chirie pentru că la hotel se cheltuieşte de 4 ori mai mult. S-a discutat de reducerea cheltuielilor cu deplasările în străinătate”, a mai spus Zgonea.

El a arătat că o variantă ar fi renegocierea contractului cu Tarom deoarece parlamentarii plătesc cele mai scumpe tarife, “de trei ori preţul pieţei”. O altă variantă la deplasările interne ale deputaţilor ar fi decontarea doar a biletelor de duminică, luni, joi şi vineri.

Valeriu Zgonea a mai spus că, dacă se reduce indemnizaţia parlamentarilor cu 25%, se va reduce cu 25% şi suma forfetară destinată birourilor parlamentare din teritoriu şi, în consecinţă, vor fi daţi afară angajaţi ai acestor birouri.

“Noi o să dăm afară angajaţii noştri. Eu, la ţară, am închis 3 cabinete parlamentare, am dat un om afară, am doi angajaţi şi 4 studenţi cărora le voi strânge mâna”, a explicat Zgonea.

Cele mai citite

FSB a arestat un belarus ce a colaborat cu serviciile ucrainene pentru două operațiuni de sabotaj asupra trenurilor rusești

Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat joi arestarea unui cetăţean belarus, acuzat că, acţionând în colaborare cu serviciile secrete ucrainene, a efectuat...

Lucrul de acasă, tot mai căutat la final de an – studiu

Tot mai mulţi candidaţi români îşi caută, spre final de an, un job remote, care fie să le permită să evite naveta în sezonul...

Deca acoperă manevrele rectorului Universității din București

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, închide ochii la manevrele rectorului Universității din București (UB), Marian Preda, pentru angajarea lui Bogdan Oprea, fost purtător...
Ultima oră
Pe aceeași temă