NASCAR: Celebra cursă Daytona 500, umbrită de accidentul lui Ryan Newman

Celebra cursă automobilistică Daytona 500, din campionatul nord-american NASCAR, a fost câştigată de Denny Hamlin, însă cursa de luni a fost umbrită de un teribil accident în care veteranul Ryan Newman a fost grav rănit.

Share

Rl online 0 comentarii

18.02.2020 - 12:25

Denny Hamlin a obţinut a doua victorie consecutivă pe ovalul de la Daytona şi a treia din carieră, devenind primul pilot al echipei Joe Gibbs Racing care câştigă prima etapă a sezonului NASCAR după Sterling Marlin în 1995.

Dar victoria lui Hamlin a fost umbrită de spectaculosul accident din ultimul tur, care a dus la spitalizarea de urgenţă a lui Newman, în vârstă de 42 de ani.

Fordul Mustang al pilotului echipei Roush Fenway Racing se afla la conducere în ultimul tur, dar a derapat şi a fost izbit de maşina lui Corey Lajoie (Go Fas Racing), care l-a proiectat prin aer şi a încheiat cursa în zidul de protecţie, după care a luat foc.

Mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului pentru a-i acorda ajutor pilotului, extras cu dificultate dintre fiarele maşinii.

"Este în stare gravă, dar medicii au indicat că rănile suferite nu-i pun viaţa în pericol", a declarat vicepreşedintele NASCAR, Steve O'Donell.

Comentarii