Spania, cea mai bună echipă din tenisul masculin

Nadal și Agut aduc Salatiera de Argint la Madrid

Spania și-a trecut în palmares a șasea Cupă Davis, după ce a învins Canada, cu scorul de 2-0, în finala primei ediţii în noul format al competiţiei.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2019 - 09:39

Artizanii acestei victorii magice au fost Rafael Nadal și Roberto Bautista Agut, care au adus punctele echipei iberice în meciurile de simplu, obținând primul triumf sub noul format al Cupei Davis. Cu aproape 22.000 de fani prezenți la „Caja Magica” din Madrid, spaniolii au avut cea mai solidă prestație din întregul turneu. Locul 9 în clasamentul ATP, Roberto Bautista Agut l-a învins în două seturi pe tânărul Felix Auger-Aliassime, scor 7-6, 6-3.

Bautista a făcut un efort emoţionant, după ce a părăsit echipa joi pentru a fi la capătul tatălui său, care s-a stins, a revenit sâmbătă, iar duminică a jucat pentru Spania. Punctul decisiv a fost obținut de Rafael Nadal, care a trecut de Denis Shapovalov cu 6-3, 7-6. Liderul mondial a câștigat la 3 primul set, iar în actul secund a ratat o minge de meci dintr-o poziție extrem de favorabilă, dar și-a păstrat nervii tari și a închis tie-break-ul la 7, după o eroare neforțată a canadianului.

Având în vedere noul format, pentru a pune mâna pe marele trofeu, Spania a trebuit să învingă, în mai puțin de o săptămână, echipe precum Rusia, Croaţia, Argentina, Marea Britanie şi Canada.

„Veteranul” Nadal a reușit o performanță extraordinară în cele 5 confruntări de Cupa Davis, prima în noul format. Rafa a jucat nu mai puțin de 8 meciuri în câteva zile, 5 de simplu și 3 de dublu, toate adjudecate. „Poate am câştigat opt meciuri, dar persoana care a fost vitală în această Cupă a fost Roberto: ce a făcut el a fost aproape inuman. A plecat joi, tatăl său a decedat, el a revenit, s-a antrenat sâmbătă, iar azi a fost pregătit să joace la cel mai înalt nivel”, a fost declarația emoționantă pe care a oferit-o Rafa Nadal, la finalul partidei, pentru un post local de televiziune.

Grație acestui succes, ibericii și-au adjudecat cea de-a șasea Salatieră de Argint din istorie. Important de menționat este că patru dintre titlurile Spaniei au venit cu Rafael Nadal în echipă.

Comentarii