23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportNadal și Agut aduc Salatiera de Argint la Madrid

Nadal și Agut aduc Salatiera de Argint la Madrid

Artizanii acestei victorii magice au fost Rafael Nadal și Roberto Bautista Agut, care au adus punctele echipei iberice în meciurile de simplu, obținând primul triumf sub noul format al Cupei Davis. Cu aproape 22.000 de fani prezenți la „Caja Magica” din Madrid, spaniolii au avut cea mai solidă prestație din întregul turneu. Locul 9 în clasamentul ATP, Roberto Bautista Agut l-a învins în două seturi pe tânărul Felix Auger-Aliassime, scor 7-6, 6-3.

Bautista a făcut un efort emoţionant, după ce a părăsit echipa joi pentru a fi la capătul tatălui său, care s-a stins, a revenit sâmbătă, iar duminică a jucat pentru Spania. Punctul decisiv a fost obținut de Rafael Nadal, care a trecut de Denis Shapovalov cu 6-3, 7-6. Liderul mondial a câștigat la 3 primul set, iar în actul secund a ratat o minge de meci dintr-o poziție extrem de favorabilă, dar și-a păstrat nervii tari și a închis tie-break-ul la 7, după o eroare neforțată a canadianului.

Având în vedere noul format, pentru a pune mâna pe marele trofeu, Spania a trebuit să învingă, în mai puțin de o săptămână, echipe precum Rusia, Croaţia, Argentina, Marea Britanie şi Canada.

„Veteranul” Nadal a reușit o performanță extraordinară în cele 5 confruntări de Cupa Davis, prima în noul format. Rafa a jucat nu mai puțin de 8 meciuri în câteva zile, 5 de simplu și 3 de dublu, toate adjudecate. „Poate am câştigat opt meciuri, dar persoana care a fost vitală în această Cupă a fost Roberto: ce a făcut el a fost aproape inuman. A plecat joi, tatăl său a decedat, el a revenit, s-a antrenat sâmbătă, iar azi a fost pregătit să joace la cel mai înalt nivel”, a fost declarația emoționantă pe care a oferit-o Rafa Nadal, la finalul partidei, pentru un post local de televiziune.

Grație acestui succes, ibericii și-au adjudecat cea de-a șasea Salatieră de Argint din istorie. Important de menționat este că patru dintre titlurile Spaniei au venit cu Rafael Nadal în echipă.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă