14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMurray și Kiki Bertens, campionii turneului de tenis virtual Madrid Open

Murray și Kiki Bertens, campionii turneului de tenis virtual Madrid Open

În finala masculină a acestei competiţii virtuale, Murray s-a impus cu 7-6 (7-5) în faţa belgianului David Goffin. În semifinale, Goffin a trecut de grecul Stefanos Tsitsipas cu 7-6 (6). Cealaltă semifinală, dintre Andy Murray şi argentinianul Diego Schwartzman nu s-a putut desfăşura din cauza unei probleme de conexiune, iar cei doi jucători s-au înţeles ca britanicul să acceadă în finală.

În finala feminină, Kiki Bertens a învins-o pe franţuzoaica Fiona Ferro cu 6-1.

În semifinale, Ferro câştigase cu 6-3 în faţa româncei Sorana Cîrstea, în timp ce Bertens a dispus de daneza Caroline Wozniacki cu 7-5.

Cîrstea venea după patru victorii consecutive în competiţia virtuală, cu britanica Johanna Konta, ucraineanca Elina Svitolina, belarusa Victoria Azarenka, în faza grupelor, şi împotriva canadiencei de origine română Bianca Andreescu, în sferturi.

De remarcat că Bertens a câştigat ultima ediţia a turneului WTA de la Madrid, anul trecut, 6-4, 6-4 cu Simona Halep în finală, iar în 2018 a jucat finala cu cehoaica Petra Kvitova.

După anularea ediţiei 2020 a competiţiei pe zgură din capitala Spaniei, patronată de Ion Ţiriac, responsabilii turneului Mutua Madrid Open au decis să mizeze pe un turneu alternativ, disputat online, prin intermediul jocului video Tennis World Tour, în perioada 27-30 aprilie.

Turneul va beneficia de o donaţie de 150.000 de euro pentru fiecare din cele două tablouri (ATP şi WTA) din partea sponsorului Orange, iar învingătorii vor decide cât vor oferi jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai mari probleme economice. În afara acestei sume, 50.000 de euro vor fi donaţi Băncii de Alimente din Madrid de Mutua Madrid Open Virtual Pro, pentru reducerea impactului social al pandemiei de Covid-19, au anunţat organizatorii.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă