21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportMTI a înfiinţat un grup de lucru pentru a îmbunătăţi legislaţia în...

MTI a înfiinţat un grup de lucru pentru a îmbunătăţi legislaţia în domeniul transporturilor rutiere

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a înfiinţat un grup de lucru pentru reglementarea legislaţiei în domeniul transporturilor rutiere şi îmbunătăţirea cadrului legislativ referitor la acţiunile de control în trafic, format din opt membri din minister şi companiile din subordine, informează Mediafax.

Grupul de lucru a fost înfiinţat printr-un ordin al ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, semnat luni şi este format membri de la Autoritatea Românâ Rutieră, Registrul Auto Român, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi de la Direcţia de Transport Rutier şi Direcţia Generală de Infrastructură Rutieră şi Concesiuni din cadrul MTI.

„Decizia a fost luată având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri imediate privind crearea unui cadru legislativ unitar şi coerent în domeniul transporturilor rutiere, precum şi pentru îmbunătăţirea şi eficientizarea acţiunilor de control în trafic şi la sediul întreprinderilor sau operatorilor de transport rutier”, se arată într-un comunicat al MTI.

Organizarea unitară a activităţii de control a operatorilor de transport a fost convenită în ultima întâlnire a Ancăi Boagiu cu reprezentanţii transportatorilor la 11 noiembrie.

Pentru ca măsurile legislative care vor fi propuse să fie în concordanţă cu cele din statele dezvoltate din Uniunea Europeană, Grupul de lucru va iniţia demersuri către autorităţile din statele respective în vederea informării cu privire la modul de gestionare a activităţilor de autorizare şi control de transport rutier în aceste state.

Cele mai citite

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...
Ultima oră
Pe aceeași temă